چکیده
هدف: ارزیابی تغییرات حالت جوی بر وقوع زایمان زودرس (PTD) و پارگی زودرس کیسه ی آب (PPROM).
طرح مطالعه: در این مقاله سوابق بیمارستانی مربوط به PTD و یا PPROM در طول سال 1999 بررسی شده است. وضعیت فعلی هواشناسی با مجموعه ای از پارامترها و تغییرات روزانه و فصلی آنها توصیف شده است. از تحلیل چند متغیری، رویکرد سری های زمانی و رگرسیون پواسون استفاده شد.
نتیجه: وقوع PTD به رطوبت و دمای بیشینه وابسته است (p<0.01) و پیدایش آن قبل از تغییرات شدید آنها در 3 روز اتفاق میافتد (p<0.01). PPROM با سه وضعیت تغییرات آب و هوایی یعنی: ورود امواج گرمایی بیابان (p=0.093)، بادهای شدید و تفاوت کلی رطوبت و دمای روزانه (همگی باp<0.05)، تحت تاثیر قرار گرفتند.
نتیجه گیری: نرخ های PTD و PPROM تحت تأثیر گروهی از متغیرهای هواشناسی که هرکدام به یکی از سه اختلال فوق اختصاص دارند، قرار میگیرند. متخصصان زایمان باید از تأثیر هوای ناپایدار بر نرخ های PTD و PPROM، به ویژه در بهار و پاییز، آگاه باشند.
1-مقدمه
مردم را می توان با توجه به واکنش آنها به تغییرات آب و هوایی کوتاه مدت، به دو گروه اصلی تقسیم نمود. شخص سالمی که معمولاً با عنوان "مقاوم در برابر آب و هوا" نام برده میشود، مکانیسم های گوناگونی دارد که از او در مقابل آسیبهای محیطی محافظت میکند. از سوی دیگر، تقریباً یک سومِ جمعیت، مردمِ "حساس به آب و هوا" هستند. این افراد که اغلب زنان هستند (50 تا 80 درصد)، در مقابل تغییرات آب و هوایی دچار افزایش وقوع تعارضات و ناسازگاریهای احساسی، اختلالات سلامتی مختلف، و حتی بیماری های مزمن میگردند...
از طریق لینک زیر می توانید مقاله انگلیسی را به صورت رایگان دانلود فرمایید و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده نمایید.