چکیده
اثر متنوع سازی پورتفولیو اعتباری بانک ها بر بازده دارایی، بازده سهام و ریسک اعتباری در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه نیز شامل 7 بانک لیست شده در بازار سهام تهران (TSE) است که داده های آن بین سالهای 2009 تا 2014 قابل دسترسی است. مطابق با نوع داده و روش تجزیه و تحلیل، روش رگرسیون چندگانه مربوط به پنل داده در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که ارتباط قابل توجهی بین متنوع سازی پورتفولیو اعتباری و ریسک وجود دارد، علاوه بر این اندازه نیز بر بازده سهام (ROE) و بازده دارایی (ROA) در بانک ها تاثیر می گذارد و در حقیقت هیچ ارتباط قابل توجهی بین استفاده از استراتژی متنوع سازی پورتفولیو اعتباری بانک و بازده سهام (ROE) و بازده دارایی (ROA) وجود ندارد.
1-مقدمه
در دنیای واقعی، ما شاهد دو نوع رویکرد و استراتژی در بانک ها هستیم. ما می دانیم که این دو نوع رویکرد به صورت استراتژی های متنوع سازی و متمرکز سازی در نظر گرفته می شوند. به عبارت دیگر، در بسیاری از کشور ها، قوانین بانک ها را به فقط یک وام دهنده محدود کرده اند ( باسل 1991). به عبارت دیگر، برخی بانک ها تصمیم گرفتند تا در قسمت های تخصصی و جاهایی که احساس می کنند دارای مزیت رقابتی است مشارکت داشته باشند ( چن، وی، ژانگ و شی 2013). بخش از بحران مالی جهانی سال 2008 به دلیل فشار مفرط ریسک در بخش صنعتی املاک بود که با اقتصاد کلان ارتباط تنگاتنگی دارد ( دمیانک، وان همرت 2011). این بحران با توجه به شدت پورتفولیو اعتباری صنعت بانکی ایالات متحده را به شدت تحت تاثیر قرار داد. پس از آن بود که استراتژی تمرکز در مقابل استراتژی تنوع به یکی از مهم ترین موضوعات برآمده از مسئله ثبات اقتصادی تبدیل شد...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.