Abstract
Cloud Computing is a flexible, cost-effective, and proven delivery platform for providing business or consumer IT services over the Internet. However, cloud Computing presents an added level of risk because essential services are often outsourced to a third party, which makes it harder to maintain data security and privacy, support data and service availability, and demonstrate compliance. Cloud Computing leverages many technologies (SOA, virtualization, Web 2.0); it also inherits their security issues, which we discuss here, identifying the main vulnerabilities in this kind of systems and the most important threats found in the literature related to Cloud Computing and its environment as well as to identify and relate vulnerabilities and threats with possible solutions
چکیده
رایانش ابری را میتوان یک پلت فرم انعطافپذیر، مقرونبهصرفه و با تحویل ثابت دانست که سرویسهایی را از طریق اینترنت، در اختیار مشاغل و مشتریان تکنولوژی اطلاعات قرار میدهد. اگرچه در رایانش ابری، ازآنجاییکه سرویسهای ضروریای که در این زمینه ارائه میشود از طریق یک شخص ثالث تأمین میشود، این سرویس با یک سطح مازادی از ریسک همراه بوده و این امر باعث شده تا حفظ امنیت و حریم دادهها، پشتیبانی از دادهها و موجودیت سرویس و همچنین رسیدن به یک توافق در استفاده از این سرویس امری مشکلی باشد. رایانش ابری، از تکنولوژیهای زیای (مانند SOA، مجازیسازی، Web 2.0) بهره میبرد؛ همچنین رایانش ابری با مسائل امنیتی ذاتیِ موجود در این تکنولوژی ها همراه بوده که قصد داریم در این مقاله به بررسی آن پرداخته و نقاط آسیبپذیر اصلیای که در این نوع سیستمها وجود دارد را به همراه تهدیدهای مرتبط با رایانش ابری و محیط آن تشخیص داده و همچنین، نقاط آسیبپذیر و تهدیدهای مربوط به راهحلهایی که برای مقابله با این تهدید ها و نقط آسیب پذیر ارائه گردیده است را شناسایی کنیم.
1-مقدمه
امروزه، اهمیت سیستمهای رایانش ابری روزبهروز در حال افزایش بوده و با توجه رو به رشد جوامع صنعتی و علمی همراه بوده است. در یک مطالعهای که توسط گارتنر[1]صورت پذیرفته است، رایانش ابری بهعنوان اولین تکنولوژی برتر در بین 10 تکنولوژی مهم مدنظر قرارگرفته و در سالهای اخیر، سازمانها و شرکتها یک چشم انداز بهتری را نسبت به آن اتخاذ نمودهاند.رایانش ابری، اجازهی دسترسی شبکهای آسان، مبتنی بر تقاضا و در هر مکان را به مخزنی از منابع رایانشی قابل پیکربندی (مانند شبکهها، سرورها، فضای ذخیرهسازی، اپلیکیشن ها و سرویسها) به ما داده و میتواند با کمترین سربار مدیریتی یا مداخلهی سرویسدهنده، سریعاٌ این سرویسها را در اختیار ما قرار دهد…