مقدمه
نويز ايجاد شده توسط پروانه در ترمهاي شدت و محتواي طيفي در طي سالهاي متمادي براي طراحان شناورهاي جنگي و استراتژيتهاي نظامي از اهميت قابل توجهي برخوردار بوده است . لازم به ذكر است كه اين موضوع در سالهاي اخير براي بخش كشتيهاي تجاري هم با اهميت رو به رشدي همراه شده و بطور محتمل در آينده بحث بر روي نويز پروانه در اين شناورها فزوني بيشتري نيز خواهد يافت .
از اين رو ما در اين نوشتار سعي داريم با شناسايي منابع توليد نويز در پروانة شناورهاي زيرسطحي و مطالعة اثر كاويتاسيون بر روي پرههاي آن ، به روشي كاربردي براي كاهش نويز دست يابيم .
در آغاز (فصل اول) به بررسي ماهيت پايداري و فيزيكي صداي زير آب و انتشار آن ميپردازيم. در فصل دوم با تفكيك منابع نويز در شناورها و تمركز بر روي بحث نويز پروانه ، با توجه به اهميتي كه اين نويز در شناورها و زيردرياييهاي نظامي برخوردار است ، بحث را ادامه ميدهيم . در نهايت با در نظر گرفتن اين موضوع كه نويز ناشي از وقوع كاويتاسيون در پروانه ميتواند بزرگترين عامل به منظور شناسايي شناور توسط دشمن باشد ، ضمن پرداختن به اين نويز ، در فصل سوم به صورت مبسوط به تشريح پديدة كاويتاسيون پرداخته و با معرفي انواع كاويتاسيوني كه بر روي پروانة شناورها شكل ميگيرند ، راههاي كنترل و از بين بردن آنرا بيان مينمائيم .
با اين اميد كه مطالب فوق حاوي نكاتي هر چند اندك براي متخصصين و اهل فن بوده باشد .