رابطه اجرای مرحله اول قانون هدفمند کردن یارانهها با مصرف ویژه انرژی الکتریکی صنایع بزرگ فولاد استان یزد
بی شک یکی از تحولات اقتصادی مهم در سال های اخیر هدفمند کردن یارانه ها بوده است. طرح هدفمندی یارانه ها تاثیر زیادی بر جنبه های مختلف اقتصادی گذاشته است. در این تحقیق آماده ابتدا به بیان اهداف اصلی و فرعی تحقیق پرداخته و سپس فرضیات تحقیق پیرامون هدفمندی یارانه ها بیان شده است. تاریخچه هدفمندی یارانه ها در کشور های مختلف جهان بررسی شده و سپس به ضرورت بهینه سازی مصرف انرژی پرداخته شده است. بنا به دلایلی که در این تحقیق آماده بیان شده، بهره وری در صنایع فولاد ایران پایین بوده و موجب از بین رفتن مزیت های رقابتی شده است. به عنوان نمونه صنایع فولاد استان یزد بررسی شده و داده های حاصل از تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است
این تحقیق آماده حسابداری پیرامون رابطه اجرای مرحله اول قانون هدفمند کردن یارانه ها با مصرف ویژه انرژی الکتریکی صنایع بزرگ فولاد استان یزد نگاشته شده است.
موضوع تحقیق:
رابطه اجرای مرحله اول قانون هدفمند کردن یارانهها با مصرف ویژه انرژی الکتریکی صنایع بزرگ فولاد استان یزد
بیان مسئله:
پرداخت یارانه مستقیم بر روی حاملهای انرژی و در نتیجه ارزان بودن قیمت انرژی در مقایسه با میزان هزینه صرف شده برای تولید،انتقال و توزیع انرژی الکتریکی باعث ایجاد مشکلات عدیده از قبیل توزیع ناعادلانه ثروت ملی و اصراف گسترده در انرژی مصرفی شد.کشور جمهوری اسلامی ایران از ابتدای برنامه اول توسعه اقتصادی بدنبال حذف پرداخت مستقیم یارانهها خصوصاً بر روی حاملهای انرژی بود که خوشبختانه این مهم با اجرای مرحله اول قانون هدفمند کردن یارانهها در دولت دهم اجرا شد.حال این سوال مطرح است که پس از گذشت یکسال از اجرای مرحله اول قانون هدفمند کردن یارانهها تاثیر اجرای این قانون بعنوان مثال بر روی مصرف ویژه انرژی الکتریکی تعدادی از صنایع بزرگ فولاد استان یزد چگونه بوده است؟
بیان اهمیت و ضرورت تحقیق:
انرژی الکتریکی امروزه بعنوان عمدهترین انرژی مصرفی در جهان مطرح است اغلب فعالیتهای اقتصادی، صنعتی و حتی زندگی روزمره مردم بر پایه استفاده از این انرژی شکل گرفته است و در حال توسعه میباشد.با توجه به ویژگیهای خاص این انرژی مثل سادگی تبدیل، عدم ایجاد آلودگی و سهولت در انتقال ، منابع انرژی دیگر مانند نفت، گاز، زغال سنگ، انرژی هستهای و انرژیهای نو به انرژی الکتریکی تبدیل شده و سپس مصرف میگردد.
صنایع بزرگ فولاد استان یزد(صنایع فولادی که دیماند مصرفی انرژی الکتریکی آنها بالاتر از 7 مگا وات باشد) شامل 4 مجتمع صنعتی فولاد آلیاژی یزد، فولاد یزد، فولاد غدیر ایرانیان و فولاد میبد، نقش بسزایی در اقتصاد استان و همچنین ایجاد اشتغال (مستقیم و غیر مستقیم )دارند . میزان مصرف انرژی الکتریکی صنایع مذکور بطور متوسط حدود 20% مصرف انرژی الکتریکی استان یزد یعنی چیزی در حدود 200 مگاوات (در زمان پیک بار)میباشد.همچنین هزینه انرژی الکتریکی چیزی در حدود 15% هزینه تولید فولاد را شامل میشود. (اجرای مدیریت مصرف صنعت به صنعت در شرکت برق منطقهای یزد، 1389)
در این بخش از سایت گروه ترجمه تخصصی البرز تحقیق آماده در خصوص هدفمندی یارانه ها را به صورت رایگان دانلود نمایید.