هــــدف: هدف از این مطالعه، مروری بر شواهد 5 سال اخیری (2011-2006) میباشد که ارتباط بین دوره خواب کودکان و اضافه وزن/چاقی کودکی را مورد بررسی قرار دادهاند.
نتـــایج: در بین 25 تحقیقی که از پایگاههای دادهای PubMed و Web of Knowledge بدست آمد، همگی ارتباط معناداری بین دوره خوابی کوتاه و اضافه وزن/چاقی در کودکان را نشان دادند. مطالعات انجام شده برروی طیف وسیعی از جمعیت کودکان، روششناسی، و عوامل بالقوه دخیل را آشکار ساخت.
مفاهیم عملی: دوره خواب کودکان احتمالاً یک عامل خطری متغیر در ممانعت از چاقی میباشد. با توجه به اهمیت داشتن خواب کافی، علاوه بر شناسایی و ارزیابی عادتهای خواب بیماران، پرستاران بعنوان آموزشدهندگان، نیز نقش مهمی ایفا میکنند.
کلمات کلیدی: چاقی، اضافه وزن، کودکی، خواب، کمبود خواب، دوره خواب
1-مقدمه
اگرچه چاقی مشکل بسیاری از کشورهای با درآمد بالا بوده است، اما امروزه به مشکل عمومی سلامت در کل جهان تبدیل شده است. بویژه آنکه میزان چاقی و افزایش وزن در کودکان نیز افزایش یافته است. در سه دهة گذشته، چاقی در جهان چندین برابر شده و تخمین زده شده که 43 میلیون کودک زیر 5 سال، اضافه وزن دارند (سازمان سلامت جهانی [WHO]،2010). افزایش شیوع چاقی در کودکان، با افزایش عوامل مرتبط با چاقی، نظیر ایست تنفسی در خواب (OSA)، دیابت، و بیماریهای قلبی عروقی دوران کودکی همراه میباشد. بنابراین، ممانعت از چاقی در دوران کودکی، تلاش مهمی در حفظ سلامت عمومی محسوب میشود و اهداف مرتبط با سلامتی، نظیر، تغذیه، الگوهای تغذیهای، و فعالیت فیزیکی، مهمترین کانونهای اقدامات مراقبتی پیشگیرانه میباشند. اخیراً، خواب بعنوان عامل خطر احتمالی اصلی در کودکان بسیار مورد توجه قرار گرفته است...