چکیده
بیشتر مقالات اخیر مربوط به برون سپاری بدون استثنا تعمیم گسترده ی صنایع در مورد اثر این پروسه ها را نشان می دهد، اما آنها نوع خاصی از شغلهایی که در خطر هستند را مخاطب قرار نمی دهد. در این مقاله ما چارچوبی برای تلفیق چند متغیر کلیدی – نیازهای مربوط به نزدیکی، محیط قانونی، امنیت سطح شرکت و تگرانی های مربوط به حقوق مالکیت و مسائل سیاسی اجتماعی ناشی از پدیده ی برون مرز آشکار نیست – که این به تشریح چگونگی شرکت شغلهای آسیب پذیر در فرآیند رفتن به برون مرز کمک می کند. ما از این چارچوب برای آزمون نوع مراقبت بهداشتی و شغلهای فناوری اطلاعات که و بیشتر و کمتر در خطر برون سپاری هستند استفاده کردیم و نشان دادیم که می توان استفاده از این مدل را به منظور درک بهتر نوع شغلهای آسیب پذیر به فرآیند خروج و چرایی آن به صنایع دیگر تعمیم داد.
1-برون سپاری برابر با منبع یابی خارجی نیست.
در نوامبر 2002 اعلام شد که حدود 3.3 میلیون شغل خدماتی آمریکا برون سپاری شده اند(McCarthy, Dash, Liddell. Ross, Temkin, 2002). در فوریه ی همان سال بحث شد که پدیده ی رفتن به برون مرز پاسخ سوال شغل اینده ی شما چیست؟ بسیاری بوده است (Engardio., 2003). این دو گزارش مجموعه ای از مطالعات بیشتر را در بر می گیرند (مانند World Edition, 2003; Economist, 2003; GartnerResearch, 2004; Gentle, 2003; Greenhouse, 2003Moran, 2003; National Association of Software andService Companies, 2003 BBC News) این مطالعات شواهدی از یک مهاجرت بزرگ کارمندان دفتری (یقه سفید) شغلهای خدماتی را نشان می دهد. پدیده ی برون سپاری یا پرون سپاری خارجی یک مسئله بزرگ در انتخابات ریاست جمهوری 2004 آمریکا بود و روزنامه های بزرگ و مجلات این مسئله را پوشش دادند. به هر حال بیشتر دانش پژوهان در مورد اسنفاده از پدیده ی برون سپاری در کارخانه های تولیدی و خدمات دیدگاه یکسانی ندارند (شکل 1).
در سال 2004 Pfannenstein & Tsai ترکیبی از چند مقاله را برای نشان دادن پدیده ی برون سپاری در خدمات ارائه کردند اما کمبود منابع پژوهشگرانه این حقیقت را انعکاس می دهد که هنوز بحث های آکادمیک زیادی در مورد این پدیده انجام نشده است. مجموعه ی نخست این مقالات در سال 2004 انتشار یافتند. مجموعه مهم دیگر این مقالات در سال 2004 مقالات اصلی ژورنال اقتصاد و تجارت هندوستان را تشکیل می داد که 15 مقاله ی علمی در مورد این پدیده را در بر می گرفت.
بنابراین بیشتر مقالات روی یک یا دو مسئله تمرکز کرده اند: برآورد چگونگی رجوع بیشتر شغلها به خارج از کشور یا ارزیابی هزینه های مستقیم یا غیر مستقیم یک برون سپاری مفید. در حالی که بحث ها بیشتر معطوف به سوددهی برون سپاری بخش خدمات است که بدون شک برای آینده ی قابل پیشبینی ادامه خواهد یافت، یک مسئله ای که نگرانی زیادی ایجاد نمی کند این است که چه شغلهایی بیشتر در آینده برای رفتن به برون مرز در خطر هستند. در یک برخورد مستقیم با مثالهای ابتدایی از واگذاری بخش خدمات از اوایل سال 1990، بیشتر مثالهای اخیر توجه گسترده ای به آن می کنند، شاید در نگاه نخست برخی از شغلهای دارای مهارت بیشتر در خطر قرار گیرند. این مقاله چارچوبی را برای مخاطب قرار دادن دلایل اجرای این پیشرفت ها تعیین می کند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.