چکیده
اثر پالایش خمیر روی خواص بازیافتی الیاف سلولزی اُکالیپتوس به وسیله آنالیز تغییرات پارامترهای مورفولوژی (طول الیاف و محتوی ریزه الیاف)، خواص فیزیکی (استحکام کششی، طول پارگی و قابلیت ارتجاع)، WRV (مقدار نگهداشت آب)، ساختار بلوری سلولز و ساختار منافذ الیاف سلولز بررسی شد. نتایج نشان داد که پالایش خمیر منجر به افزایش محتوی ریزه الیاف شده است. استحکام کششی، طول پارگی و قابلیت ارتجاعی با افزایش زمان پالایش افزایش داشت. WRV خمیر پالایش شده سیکل اول بازیافت در مقایسه با خمیر پالایش نشده سیکل اول %1/32 افزایش داشت. WRV با افزایش درجه پالایش افزایش داشت. با این حال، بلورینگی سلولز با افزایش درجه پالایش ابتدا افزایش و سپس کاهش داشت. طیف FTIR نشان داد که تغییرات شدیدی در گروه های عاملی خمیر سلولزی اُکالیپتوس در حین پالایش به وجود نیامده است. اندازه منافذ لیف با افزایش درجه پالایش به منافذ ماکرو نزدیک شده و در نتیجه میانگین مقدار منافذ افزایش داشت.
1- مقدمه
متخصصان پیشبینی کرده اند که تفاوت بین محصول الیاف سلولزی گیاهی خام و الیاف سلولزی گیاهی بازیافتی از کاغذ و مقوا بیشتر خواهد شد. الیاف سلولزی بازیافتی در انتهای قرن بیست و یکم در حدود %70 از مواد مورد نیاز برای تولید کاغذ را تشکیل خواهند داد. الیاف سلولزی گیاهی فراوانترین پلیمر کربوهیدرات تجدیدپذیر و زیست تجزیه پذیر در طبیعت هستند که ساختارهای مرکب پیچیده تشکیل شده از سلولز، لیگنین و همی سلولز دارند. سلولز یک زنجیر پلیمری تشکیل شده از واحدهای سلوبیوز است. واحدهای سلوبیوز یک زنجیر پلیمری بلند و تخت را تشکیل می دهند که حاوی گروه های هیدروکسیل است و این گروهها به زنجیر پلیمری اجازه ایجاد پیوند هیدروژنی را میدهند. مشخص شده است که کیفیت الیاف سلولز در حین بازیافت کم میشود. به طور مثال، استحکام کاغذ کاهش مییابد و این کاهش با هر سیکل بازیافت بعدی نیز افزایش می یابد که در نتیجه امکان استفاده از الیاف سلولز بازیافتی در کاغذسازی را کاهش میدهد. بنابراین، بررسی خواص بازیافتی الیاف سلولز بازیافتی و یافتن روشهایی برای بهبود خواص این الیاف از اهمیت بالایی برخوردار است...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.