چکیده
این مطالعه با هدف توسعه مدل مفهومی برای تبیین اولویت مصرف کنندگان نسبت به خرده فروشان بر اساس استراتژی بازاریابی رابطه و تئوری هزینه معامله، انجام شده است. به طور خاص، این مطالعه به بررسی تاثیر رابطه بازاریابی و هزینه مبادله بر رضایت مشتری و خطر درک شده است. علاوه بر این، تاثیر رضایت مشتری و ریسک در وفاداری مشتری مورد توجه بیشتر است. برای ارزیابی کاربرد این مدل مفهومی، دامنه پژوهش این مطالعه به مراکز خرید محدود شده است. نتایج نشان می دهد که بازاریابی رابطه به طور قابل توجهی دارای اثر مثبت بر رضایت مشتری و اثر منفی بر خطر درک شده است. همانطور که به هزینه های معامله تاثیر میگذارد، به طور قابل توجهی دارای اثر منفی بر رضایت مشتری و اثر مثبت بر خطر درک شده است. علاوه بر این، هم بازاریابی رابطه و هم قیمت معاملات می تواند بر وفاداری مشتری از طریق رضایت مشتری و یا ریسک درک شده مشتری را تحت تاثیر قرار دهند.
1-مقدمه
استراتژی های کسب و کار می تواند نقش مهمی را در اولویت مصرف کننده و یا انتخاب از کانال فروش (ماتیتاچوان، گیلنسون، و سوان، 2006) بازی کند. بنابراین، برای فروشندگان مهم است که از پیامدهای استراتژیهایی که در محیط چالشی بازار با آن مواجه میشوند، آگاهی یابند (پاپو و جوینده، 2006) . لئو و دانتو (2007) نشان دادند که روابط تبادل بین خریداران و فروشندگان درگیر بعضی از میزان وابستگی متقابل اقتصادی و اجتماعی است. بر این اساس، روابط تبادل را می توان بر اساس تئوری تبادل اجتماعی و تئوری هزینه معامله (کانگال، 2009) توضیح داد. به طور خاص، مصرف کنندگان ممکن است به ارتباط با فروشندگان و هزینه خرید برای انتخاب کانال های فروش اعتماد کنند(ماتیتاچوان و همکاران، 2006). در این راستا، این مطالعه با هدف بررسی نقشهای استراتژی ها در رابطه با روابط مشتریان و هزینه ها (به عنوان مثال، استراتژی های بازاریابی رابطه و هزینه معامله) عمل کرده است.
به مفهوم بازاریابی رابطه توجه رو به رشدی از سوی دانشگاهیان و متخصصان شده است(ندوبیسی، 2007) و نقش راهبردی در موضوع بازاریابی (اندرسن، 2002) بازی کرده است. استراتژی بازاریابی رابطه، یک سلاح برای بسیاری شرکت ها برای زنده ماندن در بازار به شدت رقابتی است (آدجی، گریفیث، و شریف، 2009 آرمسترانگ و کاتلر،2009) آن به عنوان قابلیتی کلیدی در افزایش عملکرد کسب و کار (کانگال، 2009) محسوب می شود. ماتیتاچوان و همکاران. (2006) نشان دادند که یک کانال فروش برتر دارای توانایی ارائه به مشتریان خود ، با ارتباطات تعاملی و محیط فروش حمایتی است. کانالهای فروش می توانند منابع با کیفیتی از اطلاعات بازاریابی برای برنامه ریزی بهتر استراتژی های بازاریابی به واسطه ایجاد روابط با مشتریان (ندوبیسی،2007) به دست آورند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.