يك كامپيوتر تحت شبكه كه منابع را فراهم مي سازد يك سرويس دهنده ناميده مي شود. كامپيوتري كه به اين منابع دسترسي دارد را بعنوان يك ايستگاه كاري يا سرويس گيرنده مي شناسيم. سرويس دهنده ها از قدرتمندترين كامپيوترهاي روي شبكه مي باشند زيرا آنها جهت ارائه خدمات به بسياري از نيازهاي ساير كامپيوترها به قدرت بيشتري نياز دارند. در مقايسه ايستگاههاي كاري يا سرويس گيرنده ها معمولاً از كامپيوترهاي شخصي ارزان قيمت و با قدرت پردازش پايين تر مي باشند و براي شبكه هاي كوچك با تعداد كمتري از كاربران مي توانيد از شبكه نظير به نظير استفاده كنيد. تمامي كامپيوترهاي بر روي شبكه بايد به يكديگر متصل باشند و اين اتصال از طريق كارت رابط شبكه و كابل كشي صورت مي گيرد.
برقراري امنيت در شبكه از وظايف همه مديران شبكه مي باشد منظور از امنيت مي تواند حفظ داده هاي محرمانه اي كه روي كامپيوترهاي يك شبكه ذخيره شده اند و يا محافظت از فايل ها سيستم عامل و برنامههاي كاربردي در برابر دستكاري كاربران شبكه باشد. چون در شبكه ها شرايط مختلف نياز به انواع روش هاي محافظتي وجود دارد. مكانيزم هاي امنيتي مختلفي وجود دارد.
مديريت و نگهداري شبكه به منابع IT عظيمي نياز دارد. جهت درك كامل اهميت مديريت شبكه بايد تعدادي از وظايف اصلي مديريت را بدانيد:
- نصب و پيكربندي ايستگاههاي كاري و سرورها
- ارتقاء ايستگاههاي كاري و سرورها
- ارتقاء سيستم هاي عامل و برنامه هاي راه انداز
- برنامه هاي كاربردي بايد نصب شوند و ارتقاء يابند.
- وسايلي مانند هابها، سوئيچ ها و مسيريابها بايد نصب و پيكربندي شوند.
- كابل كشي جديد بايد نصب شود و كابل كشي قديمي بايد تعويض شود.
- ايجاد و بازبيني نسخه هاي پشتيبان.
- كنترل منابع.
- بروزرساني مستندات جهت منعكس كردن تغييرات و ارتقاءها.
- اجزاي شبكه بايد در طول زمان كنترل و تست شود.
در این قسمت از سایت گروه ترجمه تخصصی البرز می توانید مطالب مفیدی در خصوص مدیریت و محافظت از شبکه های کامپیوتری را به صورت رایگان دانلود کنید.