چکیده
گمانه های تکمیلی و اضافی اکتشاف مواد معدنی، اغلب برای دستیابی به اطلاعات ارزشمند در مورد فواصل معدنی با کمترین هزینه طراحی شده اند. در این تحقیق، یک رویکرد چندمعیاره جدید برای طراحی گمانه های تکمیلی انحرافی بهینه، در مرحله دوم حفاری ارائه شده است. الگوریتم پیشنهادی شامل شش مرحله است. در مرحله اول، براساس نوع کانسار، مرحله اکتشاف و داده های اکتشاف موجود، معیارهای اصلی انتخاب گمانه های مکمل مشخص می شود. در مرحله دوم، مدل های سه بعدی زمین شناسی مرتبط با معیارهای تعیین شده تهیه و تنظیم می شوند. در مرحله سوم، مجموعه ای از گمانه های کاندید مکمل طراحی می شوند. در مرحله چهارم، امتیازها در امتداد گمانه های کاندید، و مرتبط با معیارهای مختلف، تخمین زده می شوند. در مرحله پنجم، گمانه های کاندید با استفاده از یک الگوریتم تصمیم گیری چندمعیاره، رتبه بندی می شوند و یک گمانه بهینه برای حفاری بیشتر انتخاب می شود. سرانجام، اطلاعات گمانه جدید به داده های موجود قبلی اضافه شده و مراحل بالا برای انتخاب گمانه اضافی تا زمان فراهم شدن شرایط وقفه برای حفاری تکرار می شود. الگوریتم پیشنهادی، در کانسار پورفیری مس و طلای دالی برای طراحی گمانه های بهینه برای حفاری بیشتر به کار می رود. معیارهای مد نظر برای طراحی گمانه های اضافی بر مبنای حساسیت مغناطیسی، دگرسانی هیدروترمال آغشته، فواصل معدنی شده، طول سنگ های زون تهی، عمق فواصل معدنی شده، عیار مس و طلا در امتداد گمانه ها و ترانشه های قبلی، کریجینگ و هزینه حفاری هستند. با استفاده از روش پیشنهادی، چهار گمانه اضافی طراحی شده است. این گمانه ها در مناطقی با بالاترین میزان عدم قطعیت و بالاترین عیار قرار دارند. با حفر این چهار گمانه، دقت مدل عیار تا 15٪ بهبود می یابد. روش پیشنهادی برای بهبود طراحی گمانه های جدید در انواع مختلف و مراحل گوناگون حفاری، از تمام داده های اکتشافی قبلی استفاده می کند.
1-مقدمه
حفاری اکتشافی مهمترین و گرانترین فعالیت در یک پروژه اکتشاف مواد معدنی است. متخصصین ژئوفیزیک برای طراحی گمانه های اکتشافی بیشتر از ناهنجاری های ژئوفیزیکی مرتبط با کانیزایی استفاده می کنند. زمین شناسان ممکن است فقط از انواع خاصی از سنگ ها یا دگرسانی ها برای مکانیابی گمانه ها استفاده کنند و کارشناسان زمین آمار ممکن است گمانه ها را برای به حداقل رساندن خطای تخمین و کاهش عدم قطعیت مدل عیار طراحی کنند. سرمایه گذار پروژه غالبا هزینه و محدودیت های عملیاتی را در حفاری در نظر می گیرد. به نظر می رسد که اختلاف در اهداف ممکن است باعث ایجاد تضاد و تنوع در طراحی گمانه ها شود…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید