چکیده
نیکل به دو روش متفاوت در زئولیت ZSM-5 وارد شد: تلقیح خشک و تبادل یونی. بارگذاری های مختلف فلز که از 0.4 تا 6 درصد وزنی متغیر بود، بررسی شد. این مواد به طور کامل با EXAFS، TPR، اندازه گیری اسیدیته به کمک تبادل ایزوتوپ H/D و هیدروژن کافت اتان مشخصه یابی شدند. صرف نظر از روش وارد کردن فلز، در 0.4 درصد وزنی نیکل، کاتالیست های Ni-ZSM-5 تنها نیکل واقع در کانال های زئولیتی به عنوان کاتیون های جبران کننده را خواهند داشت. در مقابل افزایش 1درصد وزنی نیکل (از طریق تلقیح) منجر به حضور آن در هر دو کانال داخلی و خارجی می شود. فعالیت کاتالیستی این زئولیت های Ni-ZSM-5 در شکافت n – هگزان نیز آزمایش شد. بسته به روشی که فلز وارد شده بود، اصلاح فعالیت شکافت n – هگزان و گزینش پذیری نسبت به آلکن های سبک، امکان پذیر گشت. بنابراین، طرح مناسب سایت های اسیدی و فلزی بدست آمد.
1-مقدمه
کاتالیست های مبتنی بر نیکل به طور گسترده در دهه های گذشته مطالعه شده اند [1، 2]. در حالیکه آلودگی Ni معمولاً سبب تولید هیدروژن نامطلوب و میزان کوک بالا در فرایند شکافت کاتالیستی سیال (FCC) می شود و گزارش شده است که زئولیت های حاوی مقادیر کم فلز، افزونی های بسیار جالب توجهی در فرایند FCC برای کاهش NOx در طول فرایند بازسازی هستند [3]. تبدیلات هیدروکربن ها با کاتالیست های اسیدی مانند شکافت و ایزومری شدن، بسیار مهم هستند [4]…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید