چکیده
هدف گیری اندام هوایی، ریشه ها و کل گیاه توسط تنش گرمائی (40 درجه سانتی گراد) بطور قابل توجهی بر پاسخ های فیزیو لوژیکی گیاه Arabidopsis اثر می گذارد. هدف گیری موثر تنش با تعیین بیان مارکرهای تنش گرمایی یعنی HsfA2 و HSA32 اثبات شد که به سرعت در اندام (های) هوایی مورد هدف این بیان تحریک می شود اما در بافت های تنش نیافته برای حداقل 2 ساعت بدون تغییر ماند. وقتی اندام هوایی یا کل گیاه در معرض تنش گرمایی قرار گرفت کاش موقت در آبسی زیک اسید همراه با افزایش کوچکی در سطح سیتوکینین فعال در برگ ها مشاهده شد که در توافق با تحریک تعرق بود که مهمترین مکانیسم خنک کننده در برگ ها می باشد. هدف گیری بخشی از گیاه توسط تنش گرما موجب تحریک سریع بیان اجزاء مسیر پیام رسانی سیتوکینین (به ویژه ژن های گیرنده) در بافت های تنش نیافته شد که نشان دهنده ارتباط سریع بین اندمیست. تحت تمام تیمارهای تنش گرمایی نوک اندام هوایی با تحریک و افزایش موقتی محتوای سیتوکینین فعال و تحریک نسخ برداری از ژن های درگیر در فتوسنز و متابولیسم کربوهیدرات پاسخ داد. دوره این تحریک همبستگی منفی با شدت تنش داشت تأثیر تنش گرمائی هدف گیری شده بر بیان 63 ژن اتخابی شامل آندسته که کدکننده پروتین های تنظیمی 3-3-14 هستند، مقایسه شد. تحریک GRF9 (0(GRF14µ) در اندام هوایی تحت تنش پس از 2 تا 6 ساعت ممکن است مرتبط با سازگاری گیاه به تنش باشد.
1-مقدمه
افزایش دما بالاتر از دامنه بهینه یکی از متدوال ترین تنش های غیرزیستی است. گیاهان بطور پیوسته در معرض نوسانت روزانه و فصلی دما قرار دارند و مکانیسم های پیچیده ای را به منظور حفاظت سلول هایشان از آسیب حاد تحمیل شده توسط دماهای افراط ایجاد کرده اند. تنش گرما بر پایداری پروتئین های مختلف، RNA ها، غشاها و شاختارهای اسکلت سلولی اثر می گذارد. همچنین کارائی واکنش های آنزیمی را تغییر می دهد [1]…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید