چکیده
تغییر در توازن بین نفوذ ناپذیری و نفوذ پذیری موجب تغییر قابل توجه کیفیت آب رودخانه شده است و در نتیجه، آستانه سطح نفوذ ناپذیر در حوزه آبریز برای مدتها موضوع تحقیقات کاربردی بوده است. هدف از این مطالعه، بررسی رابطه متقابل میان سطح نفوذ ناپذیر و کیفیت آب و تعیین آستانه درصد سطح نفوذ ناپذیر (PISA) جهت تشخیص شدت مسائل آتی کیفیت آب رودخانه در حوزه آبریز و نیز ساماندهی PISA در کشور کره می باشد. نتایج آماری نشان می دهند که PISA شاخصی مناسب برای کیفیت آب در مقیاس حوزه آبریز بوده و می تواند مسائل کیفیت آب در ارتباط با سطح نفوذ ناپذیر را به تصویر بکشد. علاوه بر این، نتایج این مطالعه اشاره دارند که کنترل PISA در محدوده 10 درصد در حوزه آبریز، یک راهکار اساسی برای کاهش کیفیت آب می باشد.
1-مقدمه
شهرنشینی موجب افزایش سطوح نفوذ ناپذیر از جمله جاده ها، پارکینگ ها، پیاده رو ها، پشت بام ها و سطوح نفوذ ناپذیر دیگر شده و به کاهش سطوح تأثیر گذار در پاک سازی رواناب سطحی منجر گردیده است [1]. سطوح نفوذ ناپذیر مانع نفوذ بارش ها به داخل خاک و آب زیرزمینی شده و به نوبه خود، رواناب رودخانه ها را افزایش داده و متعاقباً موجب تغییرات خاص در هیدرولوژی، ساختار زیستگاه، کیفیت آب و تنوع زیستی سیستم آبزیان می شوند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.