چکیده
پله ای بتنی از پیش تنیده شده حاوی جان های فولادی موجدار را میتوان به عنوان قالبهای پلی مهم در نظر گرفت. هرچند، وجود میله های پیش تنش و جانهای فولادی موجدار تغییر شکل پذیر-برشی که از سختی محوری ناچیزی برخوردارند، موجب ایجاد پیچیدگی در تشکیل مفصل های پلاستیکی تحت بارگذاری کاربردی برای فرایند گسیختگی میشوند. به همین علت در این مقاله رفتار سازهای با دامنه تغییرات کامل در پلهای فوق و تشکیل مفصل پلاستیکی به شکل تجربی و عددی مورد مطالعه قرار میگیرد. افزایش مفصل پلاستیکی بال موضعی در این پلها به وسیله تغییر شکل برشی در جان و خمش بال موضعی ایجاد میشود که همراه با مفصلهای پلاستیکی دارای عمق کامل دچار فعل و انفعالات متقابل میگردند. آزمایش های انجام شده نشان میدهند که رفتار سازهای با دامنه تغییرات کامل به طور عمده از طریق مفصلهای پلاستیکی بال موضعی کنترل میشوند. علاوه بر آن، یک فرمول نیز برای پیش بینی طول مفصل پلاستیکی اندرکنشی معادل پیشنهاد گردید که به پیش بینی رفتار سازهای با دامنه تغییرات کامل کمک میکند و معمولا وجود میله های پیش تنش خارجی را در نظر میگیرد. در این تحقیق تعدادی پیشنهاد طراحی نیز مطرح گردید.
1-مقدمه
پلهای بتنی حاوی جان های فولادی موجدار و پیش تنیده خارجی را میتوان به عنوان یکی از قالب های پلی مهم برای دهانه های کوتاه و متوسط در نظر گرفت. از زمان پیدایش پل کنیاک در فرانسه سال 1986، ساخت این گونه پلها در کشورهای دیگر نیز رونق یافت. پل های بتنی فوق به واسطه اینکه سبک هستند، نه تنها برای پل های شاه تیر ایده آل میباشند بلکه به عنوان عرشه در پلهای کابلی عمل مینماید. جان های فولادی موجدار موجب افزایش مقاومت برشی میشود ونیاز به صفحه های تقویتی گسترده را برطرف مینماید. به واسطه وجود سختی محوری ناچیز در جانهای موجدار، میتوان از پیش تنش برای بال های بتنی استفاده کرد که نیاز به تراکم و به هم فشردگی قبلی دارند. فرایند پیش تنیدگی اغلب به وسیله میله های داخلی و خارجی به دست میآید. بنابراین، این نوع شکل سازه ای، کارایی سازه ای عالی را میتواند فراهم نماید. از این پس در این مقاله ما از این نوع سازه نام میبریم مگر اینکه حالت دیگری مد نظر باشد...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.