چکیده
ما در این مقاله، یکپارچه سازی مدیریت ریسک پروژه های ساختمانی و گروه های ذینفع را مورد بررسی قرار میدهیم. نتایج به دست آمده نشان میدهند که اجرای این فرایند امکانپذیر است و میتواند نقش مهمی را در افزایش اثربخشی مدیریت ریسک(آر.ام) و مدیریت گروه های ذینفع(اس.ام) ایفا نماید. در این تحقیق، از یک روش نظاممند برای بررسی پروژه های ساختمانی که در آن مدیریت ریسک و مدیریت گروه های ذینفع نقش دارند، استفاده میشود. در نتیجه از طریق این روش ما توانستیم چهار حالت پیوندی را بین مدیریت ریسک و گروه های ذینفع شناسایی نماییم. علاوه برآن، ما دستوال عمل هایی را مطرح میکنیم که موجب یکپارچگی مدیریت ریسک و گروه های ذینفع و همچنین دستیابی به مزیتهای فرایند مدیریت و نتایج مدیریت ریسک و گروه های ذینفع خواهند شد. این رابطها و دستورال عمل ها از طریق تجزیه و تحلیل باعث افزایش اثربخشی مدیریت ریسک و مدیریت گروه های ذینفع میگردند. سپس با استفاده از یک روش یکپارچه و کلینگر، ریسکها و گروه های ذینفع مدیریت میشوند، در اینجا باید خاطر نشان ساخت که از روشهای سنتی در سطوح فردی استفاده نخواهد شد. یکپارچه سازی مدریت ریسک و گروه های ذینفع معمولا با چالش هایی همراه است ولی میتوان آن را به عنوان یک روش جدید برای بهبود عملکرد پروژه در نظر گرفت که این تحقیق به صورت مفهومی امکانپذیری و مزایای آن را توجیه مینماید، این مسئله خود به مطالعات بیشتر در آینده نیاز دارد.
1-مقدمه
« هیچ پروژه ساختمانی فاقد ریسک نیست» ( لاتام، 1994، صفحه 14). برای موفقیت پروژه های ساختمانی باید ریسک به صورت موثر مدیریت شود( چاپمن و وارد، 2004، دِیو و همکاران، 2016، زو و همکاران، 2007). پروژه های ساختمانی به شکل مداوم با مسائل پیچیده مربوط به گروه های ذینفع روبرو میشوند که عبارتند از: تعارض در میان اعضای گروه پروژه از جمله مشتریان و پیمانکاران( هوانگ و نِگ، 2016، لِتیرانتا، 2014) و اعتراض طرف های خارجی مانند جامعه ای که تحت تاثیر قرار گرفته است( مُک و همکاران، 2015، اُلاندر، 2007). فراتحلیل کاربردهای نظریه گروه های ذینفع در بافت پروژه نشان میدهد که مدیریت گروه های ذینفع برای پیاده سازی موفقیت آمیز انواع مختلف پروژهها امری حیاتی است، در این پروژهها صنعت ساختمانی از اهمیت بالایی برخوردار است( آکترکامپ و وُس، 2008، لیتایو و همکاران، 2010). علیرغم اهمیت مدیریت ریسک و مدیریت گروه های ذینفع در پروژه های ساختمانی، هنوز هم شکست های پروژهای ناشی از مدیریت ضعیف در ریسک و گروه های ذینفع مشاهده میشود( فلایوبژرگ و همکاران، 2002، مُک و همکاران، 2015). بنابراین ما سعی میکنیم که بیشتر بر روی نظریه و شیوه های کاری هر دو بخش مدیریت تمرکز نماییم....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.