چکیده
دفع روزانه بیش از 300 تن شیشه حاصل از بطریهای مصرفی نوشابه یکی از چالشهای زیست محیطی عمده برای هونگ کونگ محسوب میشود و تشدید این چالش ادامه خواهد یافت چرا که کانالهای بازیافت محدودی قابل شناسایی هستند و ظرفیت فضای ارزشمند انباشت زبالهها با سرعتی هشداردهنده در حال اشباع است. به همین دلیل، در 10 سال گذشته، کار تحقیقاتی بزرگی در دانشگاه پلی تکنیک هونگ کونگ انجام شد تا راههای عملی برای بازیافت ضایعات شیشه جهت تولید محصولات بتنی مختلف همچون بلوک بتنی، بتن خودمتراکم و ملات معماری یافت شود. برخی از این محصولات خاص شیشهای – بتنی بطور موفقیت آمیز وارد بازار شده و توجه بسیاری را به خود جلب کردهاند. این مقاله مروری کلی بر وضعیت کنونی مدیریت و بازیافت ضایعات شیشه و تجربه مصرف ضایعات شیشه بازیافتی در محصولات بتنی در هونگ کونگ خواهد داشت.
1-مقدمه
کاهش و بازیافت ضایعات از اصول بسیار مهم در چارچوب مدیریت ضایعات بشمار میرود زیرا این دو مسئله به حفظ منابع طبیعی و کاهش تقاضای فضای باارزش انباشت زباله میشود. بطریهای شیشهای دورریخته نوشابه که یکی از انواع ضایعات مهم شهری است در هونگ کونگ نگرانی بزرگی محسوب میشود چرا که تنها چند کانال بازیافت را میتوان در آن شناسایی کرد. دادههای دولت نشان دادهاند که حدود 373 تن ضایعات شیشه بطور روزانه در هونگ کونگ تولید میگردد، اما میزان بازیافت کمتر از 3.3% است (EPD 2011). امروزه، ضایعات شیشه دورریخته در بسیاری از مناطق دنیا برای تأسیسات دفع ضایعات دردسرساز است. در اغلب کشورها، عموماً بطریهای شیشهای یکبار مصرف یا چندبار مصرفاند و سپس دور ریخته میشوند. برخلاف انواع دیگر زبالهها همانند کاغذ یا مواد آلی، ضایعات بطریهای شیشهای پس از دفع در محل انباشت زباله سالم باقی میمانند و هم چنین درصد زیادی از پسماندها را تشکیل میدهند که باید برای تصفیه ضایعات سوزانده شوند....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.