چکیده
علت اصلی انجام این کار این بوده است که یکی از پارامترهای مهم ، یعنی سرعت لغزش در فصل مشترک قالب- قطعه کار در آنالیزهای عددی فرایند فورجینگ تیغه ها نادیده گرفته شده و منجر به کاهش دقت پیش بینی و کاربردهای محدود مدل اصطکاکی می شود. توصیف ایده آلی از شرایط مرزی اصطکاک، اهمیت کاربردی استفاده از نتایج شبیه سازی شده را نشان می دهد. در این مقاله، یک مدل اصطکاک پیشرفته با نام IFUM با در نظر گرفتن اثر سرعت لغزش در شبیه سازی فورجینگ تیغه های توربین Ti- 6Al-4V معرفی شد، و اثر آن روی جریان فلز و نیروی فورجینگ تخمین زده شده و با دو مدل قدیمی مقایسه گردید. نتایج نشان میدهد که مدل اصطکاک مؤسسه شکل دهی فلزات و ماشین های شکل دهی فلزات (IFUM) تطابق بهتری با نتایج حاصل از مدل های قدیمی دارد، که در آن توزیع سرعت جریان فلز و نیروی فورجینگ که با سرعت لغزشی مشخص می شود، به ترتیب نامتعادل و کوچک است. این پژوهش دقت نتایج شبیه سازی را بهبود می بخشد و به عنوان اساسی برای طراحی و بهینه سازی نیروی فورجینگ تیغه ها به کار می رود.
-1مقدمه
تیغه های توربین یکی از مهم ترین اجزای مکانیکی است که به طور گسترده ای در موتورهای هواپیما به کار می رود، لذا نقش مهمی در تبدیل انرژی ایفا می کند [1]. فورجینگ تیغه ها عملی پیچیده ست که به خاطر پیچیدگی شکل آن همراه با تغییر شکل پلاستیک ناپایدار و زیادی می باشد. تحقیق حاضر نشان می دهد که روش آنالیز عددی، ابزاری ضروری است که برای طراحی و بهینه سازی فرایند فورجینگ تیغه های توربین استفاده می شود [2-4]. مشخص است که اصطکاک و فرمول سازی آن در شبیه سازی های عددی، بر دقت پیش بینی تغییر شکل ماده، بار شکل دهی، پرداخت سطحی اجزا، و سایش قالب اثر می گذارد [5]…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید