چکیده
تنش های پسماند به وجود آمده در مفاصل جوش داده شده، به صورت عددی تعیین می شوند. در این پژوهش، مدلی عددی بر اساس پدیده های فیزیکی مختلفی همچون ماهیت گرمایی، مکانیکی و متالورژیکی عملیات جوشکاری، ارائه شده است و از نرم افزار ABAQUS برای انجام شبیه سازی های عددی استفاده شده است که این نرم افزار بر اساس روش المان محدود (FEM) می باشد. همچنین تمامی جوانب مرتبط با مدل سازی ریاضی فرایند پیچیده ی جوشکاری با استفاده از FEM سنجیده شده است، مانند: تغییرات در خواص فیزیکی و مکانیکی مواد به صورت تابعی از دما؛ ناپایداری و سرعت عملیات جوشکاری و تبدیلات فاز مواد؛ مکانیزم های متفاوت تبادل گرما با محیط (جابجایی یا تابش)؛ که همگی این موارد دارای سطوح بالایی از غیر خطیت می باشند. منبع گرمای استفاده شده در مدل تحلیلی، مدل بیضی دوگانه ی پیشنهاد شده توسط گلداک می باشد که در آن، از صفحه ی فولادی مستطیلی شکل ASTM AH36 با ابعاد 60 mm × 50 mm× 3 mm برای شبیه سازی های فرایند TIG استفاده شده است. در حال حاضر، بهینه سازی عملیات جوشکاری در صنایع پتروشیمی و ساخت کشتی ها مورد ازمایش قرار گرفته و قابلیت کاهش سطوح تنش های پسماند را دارا می باشد .
1-مقدمه
کثرت پدیده های تاثیرگذار بر عملیات جوشکاری و همچنین ناهمگنی میکرو ساختاری جوشکاری، عامل پیچیده ای در تحلیل تئوری و تخمین خواص مکانیکی و فیزیکی مفاصل جوشکاری شده، می باشد. حالت تنش های پسماند، فاکتور مهمی به شمار می آید که ظرفیت بار و طول عمر المانهای ساختاری را تعیین می نماید. تنش های پسماند تاثیر شگرفی بر روی مقاومت مکانیکی این المان ها داشته و با توجه به توسعه آنها پس از عملیات تکنولوژی متعدد همچون جوشکاری، عملیات ترمو-مکانیکی، پرداخت ترمومکانیکی، که همگی آنها ناشی از تغییرشکل های همگن و گاهی اوقات ناشی از عملیات گرمایی و تغییر فاز می باشند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.