چکیده
استرس شغلی بر روی سلامتی و تندرستی افراد شاغل تاثیر می گذارد و از طرف دیگر صنعت ساختمان به عنوان یکی از محیط های کاری با استرس بالا شناخته می شود. در این مقاله رابطه بین تقاضای شغلی، کنترل شغل، حمایت در محل کار و تجربه وجود استرس در محیط ساخت و ساز آفریقای جنوبی با استفاده از تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی، تحلیل عامل و مدل سازی معادله ساختاری جهت بررسی قدرت سیزده رابطه عامل با تنش موجود مورد بررسی قرار می گیرد. داده ها از یک نمونه پرسشنامه آنلاین از 676 معمار، مهندس عمران، نقشه برداران و مدیران پروژه و ساخت جمع آوری شده اند. کمیت های برآورد کننده نشان دهنده رابطه مهم با استرس شغلی شامل عدم توازن کار و زندگی، نیاز به اثبات توانایی های شخصی، ساعات کاری در هفته، کار در شرایط سخت و محدود و حمایت از سوی مدیران در شرایط سخت می باشند. تئوری های موجود در مورد استرس شغلی مورد تایید بوده اما به صورت کامل مورد حمایت نیستند. بایستی صنعت ساختمان توجه خاصی به علل توجیه ساعات کاری طولانی نشان دهد. سازمان ها باید در جستجوی بهبود حمایت های مدیریتی و همکاری نسبت به افراد شاغل در صنعت ساختمان نشان دهند، اما در عین حال مراقب نحوه انجام فعالیت های جمعی و کار گروهی نیز باشند. تحقیقات بیشتر باید به صورت عمیق بر روی روش های کشف هشدار های اولیه قابل اطمینان برای افراد شاغل در حرفه ساختمان متمرکز شوند.
-1مقدمه
صنعت ساختمان یکی از استرس زا ترین محیط های کاری به شمار می رود (لینگارد و فرانسیس 2004؛ لو و همکاران 2010؛ پوکوک و همکاران 2007). ماهیت پروژه محور این صنعت با تاکید آن بر توزیع زمان نسبت به بودجه و استاندارد مورد استفاده، موجب بروز شرایط استرس زا توسط عدم قطعیت های دینامیکی و عمدتا کشمکش ها و تنازعات میان عوامل مختلف می شود (لئونگ و همکاران 2007)؛ لوسمور و گاله آ 2008). علاوه براین ساعت های کاری در صنعت ساختمان ها برای مهندسین و همچنین کارگران و عوامل دیگر رو به افزایش و التهاب بیشتر می باشد (ون وانروی و ویلسون 2006). استرس شغلی سلامت افراد شاغل را تهدید کرده (HSE 2006) و اثرات عوامل معمول آن موضوع تحقیقات زیاد (مانند گالی 2005؛ هوتمن 2005) با این نتیجه که شرایط رو به وخامت می باشد، شده اند…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید