چکیده
این مقاله مدل دینامیکی موتور القایی سه فاز را که از روابط دقیق ریاضی به دست آمده است در Matlab/Simulink ارائه کرده و عملکرد حالت گذرا و نیز پاسخ حالت دائمی ماشین را شامل ممان اینرسی ثابت و گشتاور بار برای سیستم خارجی، مورد مطالعه قرار میدهد. روش تعمیم دینامیکها [1] برای شبیهسازی کامپیوتری دیجیتالی ماشین القایی سه فاز معمولاً یک روش کاربردی برای شبیهسازی رفتار دینامیکی سیستمهای فیزیکی متغیر با زمان، غیرخطی و بزرگ است. این مدل را میتوان برای حالت عدم تعادل در هر دو سمت شکاف هوایی به کار برد که این شکاف باعث میشود که ساختار سیمپیچها بدون تغییر باقی بماند. شبیهسازی موتور القایی سه فاز با تغییرات ممان اینرسی صورت میگیرد[2]. عملکرد حالت گذرای هر ماشین الکتریکی بهشدت تحت تأثیر تغییرات ناگهانی سیستم تغذیه، سرعت کار، بار شفت شامل هر تغییری در ممان اینرسی قرار دارد که ناشی از کاربردهایی است که در آن چیدمان گیربکس متفاوت است. فریم مرجع روتور برای مطالعه شبیهسازی این ماشین به کار میرود. همچنین مدل مبتنی بر Matlab/Simulink برای مقایسه عملکرد حالت گذرای ماشین القایی شامل اشباع شار اصلی با ممان اینرسی و بدون ممان اینرسی به کار میرود. نتایج شبیهسازی شده با نتایج عملی روی نمونه ماشین آزمایشی مقایسه میشود. در روند ارائه مدل دینامیکی موتورهای القایی، بیشتر محققین از اثر اشباع مغناطیسی صرفنظر کرده و اندوکتانس ها را نیز ثابت فرض کردهاند[2]. شبیهسازی کامپیوتری برای این مودهای مختلف کار به صورت سنتی از روی معادلاتی به دست میآیند که توصیفکننده ماشین القایی متقارن در فریم مرجع دلخواه هستند.
1-مقدمه
موتورهای القایی نوع قفس سنجابی سه فاز (IM) معمولاً در حد چند کیلووات تا چندین هزار کیلووات بهعنوان واحدهای راهاندازی برای فنها، پمپها و کمپرسورها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند [1]. ویژگی این موتور، قابلیت بالا در خود راهاندازی، سادگی و ساختار مقاوم، هزینه پایین و قابلیت اطمینان بالا و غیره میباشد. معمولاً، موتورها به صورت تناوبی کار میکنند. اما، زمانی که خطای زمین در ترمینال موتور رخ میدهد، خرابی خاصی ممکن است برای موتور پیش بیاید...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.