چکیده
مسألۀ مسیریابی وسیلۀ نقلیه با پنجره های زمانی (VRPTW)شامل تعیین مسیرهای خودرو مفروض با ظرفیت برابر و مستقر در یک انبار مرکزی است که برای پاسخ گویی به تقاضاهای مجموعۀ مشتریان با پنجره های زمانی مشخص استفاده می شود. این مورد، یک مسألۀ پیچیده با چندمحدودیت با پیامدهای صنعتی، اقتصادی و محیطی است که به صورت گسترده ای در گذشته تحلیل شده است. این مقاله، با انواع چندهدفه VRPTW سروکار دارد به طوری که به صورت هم زمان مسافت پیموده شده و عدم تعادل مسیرها را حداقل میکند. این عدم تعادل، از دو منظر تحلیل می شود: عدم تعادل در مسافتهای طی شده با وسایل نقلیه، و عدم تعادل در بارهای تحویل داده شده به وسیلۀ آنها. رویکرد چندهدفه برمبنای نوردیدن شبیه سازی شده، نوردیدن شبیه سازی شده پارتو تحت دماهای مختلف (MT-PSA) در این مقاله جهت مواجهه با فرمول بندی های چندهدفه VRPTW پیشنهاد می شود، رویکرد MT-PSA و نسخه موازی جزیره-مبنای MT-PSA ارزیابی شده و به ترتیب با اجراهای جزیره-مبنای موازی و توالی SPEA2 مقایسه می شوند. نتایج محاسباتی به دست آمده در مسائل معیار Solomon نشان می دهد که روندهای موازی سازی جزیره-مبنا، نسبت به آنهایی که به وسیلۀ نسخه های متوالی بدست می آیند بدون افزایش هزینۀ محاسباتی مرزهای پاراتو با کیفیت بالاتر حاصل می کند، در حالی که کاهش قابل توجهی در زمان اجرا با حفظ کیفیت جواب نیز دارند. به طور خاص تر، در بیشتر قسمت ها در اینجا، روش MT-PSA با توجه به کیفیت جواب و زمان اجرای بهتر از SPEA2 به عنوان معیار در نظر گرفته می شود.
1-مقدمه
مسألۀ مسیریابی وسیلۀ نقلیه، نوعی مسألۀ بهینه سازی ترکیبی است که به وفور در زندگی واقعی اتفاق می افتد مانند حمل و نقل، لجستیک و برنامه ریزی. از این رو، خانوادۀ مسائل مربوط به وسیلۀ نقلیه در دستۀ مسائل دشوار NP قرار می گیرند (Lenstra & Rinnooy Kan, 1981,). به ویژه زمانی که تعداد مشتریان زیاد می شود حل آنها نیز دشوارتر می شود (Lee, Lee, Lin, & Ying, 2010). آنها با تکنیک های مختلفی بررسی شده اند که هم روش های دقیق و هم روش های ابتکاری را شامل میشود (Eksioglu, Vural, & Reisman, 2009)، اما هزینۀ محاسباتی روشهای دقیق و عملکرد ضعیفشان در مسائل بزرگ، باعث شده است که پژوهش فعلی بر الگوریتم های تصادفی تمرکز داشته باشد که قادر به تولید جواب ممکن اما نه لزوماً بهینه در زمان محدود هستند. مسائل بهینه سازی در دنیای واقعی، در اقتصاد، مهندسی یا صنعت نیاز به طراحی الگوریتم های کارا دارند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.