چکیده
در این مقاله، یک مدل مکانیابی چندهدفه در قالب یک چارچوب صفبندی چند سرور پیشنهاد گردیده است که در این چارچوب، تسهیلات از رفتاری مشابه با صفهای M/M/m برخوردار خواهند بود. در مدل توسعه یافته از این مسئله، محدودیتهای انتخاب نزدیکترین تسهیلات به همراه محدودیت سطح سرویس باعث شده تا این مدل بیشتر به واقعیت نزدیک گردد. سه تابع هدف نیز در نظر گرفته شده است که عبارتاند از:
جمع کل زمان پیمایش و زمانهای انتظار بیشترین زمان بیکاری در تسهیلات، و بودجهی مورد نیاز به منظور پوشش هزینههای ایجاد تسهیلات انتخابی به علاوهی هزینههای نیروی انسانی سرو.
از آنجایی که مدل توسعه یافته از این مسئلهیک مسئلهی ان پی سخت میباشد و به احتمال راهکارها و راهحلهای نادرستی برای حل مسئله به دست میآید، تکنیکهای رایانش نرم ، مخصوصاً رایانشهای تکاملاتی را به منظور غلبه بر این فقدان صحت و دقت بکار میگیریم.
با توجه به اصطلاحات مختلف در رایانش تکاملاتی، در این مقاله به منظور حل مسئلهی پیش رو، یک الگوریتم فرا ابتکاری مبتنی بر پارتو ارائه گردیده است که آنرا جستجوی هارمونی چندهدفه MOHS نامگذاری میکنیم. به منظور ارزیابی نتایج حاصله نیز از دو الگوریتم رایج تحت عناوین الگوریتم ژنتیک مرتبسازی مبتنی بر مغلوب (NSGA-II) و الگوریتم ژنتیک رتبهبندی غیر مغلوب (NRGA) بکار گرفته شده است. به منظور اثبات متدلوژی پیشنهادی و مقایسهی کارائی آن بر حسب مقیاسهای راهکار مبتنی بر پارتو، یک روش تاگوی را به منظور تنظیم و همسانسازی پارامترهای الگوریتم پیشنهادی بکار گرفتهایم که در این الگوریتم، یک معیار پاسخ تحت عنوان ضریب چندهدفه از واریانس (MOCV) بکار گرفته شده است. در ادامه، نتایج پیادهسازی الگوریتمها بر روی همان تستها نشان داده است که بر حسب زمان محاسباتی، روش MOHS پیشنهادی از عملکرد بهتری نسبت به دو الگوریتم دیگر برخوردار میباشد.
1-مقدمه و انگیزش
مسائل مکانیابی تأسیسات FLP را میتوان جزء مسائلی در نظر گرفت که با محل یابی تسهیلات جدید و تخصیص گرههای متقاضی آنها در نظرگرفت که مدلهای بسیاری تحت سناریوهای مختلف برای آنها ارائه گردیده است. از سوی دیگر، عبارت "مکان" یا "محل" خود مرتبط با یک متدلوژی مدلسازی، تدوین و حل کلاسی از مسائلی بوده که میتوان آنها را به عنوان تسهیلات مکانیابی در یک فضا تشریح نمود. از سوی دیگر، اصطلاح "مکانیابی" در FLP به معنای تخصیص گرههای تقاضا به تسهیلات مکانیابی شده و آنهم به صورت همزمان میباشد [1]. آقای کوپر [2] در ابتدا به معرفی FLP پرداخت و نشان داد که این روش FLP میتواند به عنوان ابزاری قدرتمند در بسیاری از کاربردهای واقعی دنیا مانند سیستمهای سرویسدهی اورژانسی، شبکههای ارتباطات راه دور، ایستگاههای گاز، دستگاههای خودپرداز و غیره بکار گرفته شود…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.