چکیده
این مقاله بدنبال بررسی نحوه تاثیر عوامل جمعیت شناختی و اشتغال بر مدیریت دانش در کتابخانه های تحصیلات تکمیلی قطر است. این تحقیق مبتنی بر یک پژوهش گسترده شکل گرفته است تا روابط میان فرهنگ سازمانی و مدیریت دانش را تعیین کند. پژوهش میدانی 122 کارمند از میان 16 کتابخانه تحصیلات تکمیلی قطر را دربرمی گیرد. طرح کمی و کیفی تحقیق، اهمیت تفاوت فعالیت های مدیریت دانش را با توجه به عوامل جمعیت شناختی و اشتغال پاسخگویان نشان می دهد. نتایج مطالعه نشان می دهد که فعالیت های مدیریت دانش بر عامل جمعیت شناختی پاسخ گویان موثر نیست. هرچند، مدیریت دانش، تحت تاثیر عوامل مرتبط با اشتغال بویژه نوع موسسه است. یافته ها معنادار بوده و برای روسای کتابخانه ها بویژه روسای موسسات دولتی که نیازمند سنجش ضروری به منظور موفقیت در تلاش های مدیریت دانش و دستیابی به اثربخشی سازمان هستند، پرکاربرد است.
-1مقدمه
مدیریت دانش، فرایندی است که به سازمان کمک می کند تا اطلاعات مهم و تخصص های ضروری برای فعالیت هایی همچون حل مسئله، یادگیری پویا، برنامه ریزی استراتژیک و تصمیم گیری را بیابد، انتخاب کند، سازماندهی کند، ترکیب کند و انتقال دهد (گاپتا، ایر و آرنسون، 2000، 17). گرچه هیچ تعریف واضحی برای اثربخشی سازمان وجود ندارد، اما زمانی که ارتباط مدیریت دانش با اثربخشی سازمان بخوبی درک شود می توانند منجر به تامین اهداف و مقاصد سازمان شود (کویین و روحرباگ، 1981). دنیسون (1997، 31) شرح می دهد که اثربخشی سازمان دربرگیرنده پنج عنصر از قبیل رهبری، تصمیم گیری، سیستم ها، فرایندها و فرایندهای درونی سازمان است. برخی از محققان، ارتباط قوی میان مدیریت دانش و اثربخشی سازمانی ایجاد کرده اند و نشان دادند که چطور عوامل مختلف مانند فرهنگ، رهبری، سیستم ها و فرایندها بر اثربخشی سازمان موثر هستند (کمرون، 1980؛ کمرون و کویین، 1999؛ کروسکی، 1963؛ جیان و ترایاندیس، 1997؛ لی و چو، 2003؛ پرایس، 1972)…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.