چکیده
هدف اصلی این مقاله، بررسی این موضوع است آیا خطر (ریسک) قیمت نفت به طور سیستماتیک در سطح مقطع بازده سهام در کشورهای صادر کننده نفت خالص، حتی پس از کنترل بازار و فاکتورهای ریسک در سطح شرکت، قیمت گذاری شده است. با استفاده از داده های سطح شرکت از بازارهای سهام عربی خلیج فارس، دریافتیم که سهام هایی که به تغییرات قیمت نفت حساس تر هستند، در واقع به میزان قابل توجهی بازدهی بالاتری دارند، که نشان می دهد قرار داشتن در معرض قیمت نفت می تواند به عنوان یک پیش بینی کننده برای بازگشت در این بازارهای سهام مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، ما همچنین دریافتیم که اگر یک سهام به طور مطلق در معرض ریسک باشد، محرک بازده است، که نشان می دهد نوسانات در قیمت نفت به عنوان یک منبع پاداش خطر احتمالی (صرفه قبول مخاطره) سهام در این بازارهاست. آزمایشات ما نشان می دهد که استراتژی پورتفولیو بر اساس قرار داشتن سهام در معرضِ ریسک مطلق قیمت نفت، منجر به بازده مثبت و قابل توجه بعدی نیز خواهد شد که بیانگر یک استراتژی سرمایه گذاری بر اساس قرار داشتن سهام در معرضِ ریسک مطلق قیمت نفت در کشورهای صادر کننده خالص است.
-1مقدمه
در طول نیم قرن گذشته، انرژی نقش مهمی در توسعه ی اقتصادی کشورهای وارد کننده و صادر کننده ی نفت داشته است، در برخی موارد، به سرمایه گذاران سرنخ هایی در مورد منافع و سود شرکت و عملکرد آینده ی بازار سهام در این کشورها می دهد. قیمت های انرژی، به ویژه نفت خام، به عنوان محرک اصلی بازار انرژی، از طریق کانال های مختلفی بر قیمت سهام تاثیر دارند. نخست آنکه، قیمت نفت می تواند تاثیر مستقیمی بر هزینه های کسب و کار و بنابراین بر درآمد شرکت ها و پیش بینی نرخ رشد درآمد داشته باشد که به نوبه ی خود بر مقادیر جریان نقدی تاثیر دارند که در مدلهای ارزش گذاری سهام بررسی می شوند (مانند Jones et al., 2004). علاوه بر این، همانطور که Gogineni (2010) اشاره دارد، افزایش قیمت نفت می تواند به طور بالقوه محرکی برای مصرف کنندگان باشد تا هزینه ها خود را در سایر کالاها و خدمات تقلیل دهند، که به دلیل کاهش در درآمد قال خرج یا به دلیل افزایش در پس اندازهای احتیاطی است، که تاثیر قیمت نفت را فراتر از صنایع حساس نفت گسترش می دهد…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.