چکیده
در این تحقیق ما رابطه بلندمدت بین صرفه مهارت و قیمت سهام را به کمک آزمون های هم انباشتگی شش کشور حوزه OECD بررسی می کنیم. رابطه هم انباشتگی در داده های بخشی دوره 1984 تا 2005 مشاهده شد. شواهد هم انباشتگی صرفه مهارت و قیمت سهام در داده های مربوط به آمریکا نیز مشاهده شد. در ادامه مدل سه بخشی را برای تشریح این هم انباشتگی تدوین کردیم. نشان دادیم که تحول فناوری نه تنها موجب توسعه شکاف دستمزد کارگران ماهر و غیرماهر می شود بلکه موجب افزایش سود شرکت و در نتیجه قیمت بالاتر سهام می شود. در نهایت، مدل خود را با داده های آمریکا و تحول فناوری اطلاعات که در دهه 1980 رخ داده است، منطبق کردیم و نشان دادیم که مدل ما می تواند تا حدی داده ها را شرح دهد. مدل نشان می دهد تا وقتی که اتفاق تحولی دیگری در بهره وری بخش تحقیق و توسعه رخ ندهد، صرفه مهارت تاثیر قابل توجهی ندارد و قیمت سهام رشد غیرعادی نخواهد داشت.
-1مقدمه
افزایش صرفه مهارت ها، که به عنوان دستمزد کارگران ماهر نسبت به کارگران غیرماهر تعریف می شود، در دهه 1980 در آمریکا به خوبی در ادبیات تحقیق نشان داده شده است (باند و جانسون 1992). افزایش صرف مهارت با پراکندگی بیشتر توزیع دستمزد نشان داده شد. جالب توجه است که بازار سهام آمریکا نیز رشد سرمایه بازار بیشتری را در این دوره داشت (گرین ود و جاونیج 1999). این حرکت همزمان (شکل یک) صرفه مهارت و قیمت سهام در دهه 1980تنها مربوط به آمریکا نبود و در همین دوره در بریتانیا نیز مشاهده شد (گلوسینگ و همکارانش 2000، شیلر 1989). این دو پدیده یعنی افزایش در صر مهارتها و رشد قیمت سهام، در ادبیات تحقیق بسیار بررسی شده است اما به هر دو به صورت جداگانه مورد توجه قرار گرفته اند. ما حدس می زنیم که این دو مشاهده پیامدهای متفاوتی از پدیده تحول فناوری هستند…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید