چکیده
دیودهای نورافشان سفید (WLED ها)ی متشکل از چیپ LED ی آبی، فسفر زرد، و نقاط کوانتومی قرمز (QDها) به عنوان گزینههای احتمالی برای منابع نور مصنوعی نسل بعدی در نظر گرفته میشوند که دارای بازدهی تابش نور بالا (LE) و نیز شاخص نمود رنگ (CRI) بالایی میباشند. اما، پایداری ضعیف QD های ترکیبی سیلیکونی و اثر جذب ثانوی نور بین ذرات ترکیب فسفر و QD ها بهشدت استفاده از QDs-WLED ها را محدود میکند. بنابراین، در این مقاله، یک غشای سیلیکا روی سطح QD ها پوشیده شده است تا مشکل سازگاری بین QD ها و نیز ژل سیلیکون-فسفر حل گردد. در این صورت، ساختار بستهبندی QD های روی چیپ برای کاهش تلفات انرژی جذب ثانوی به کار رفته است. QD های پیشنهادی و نانو ذرات سیلیکا (QSN ها) قابلیت تابش فوقالعاده و نیز پایداری بالایی را نسبت به QD های معمولی تحت دمای بالای (85oC) و نیز رطوبت نسبتاً بالا (85% RH) نشان میدهد. به ازای CRI>90 و R9>90، QSNs-WLED های پیشنهادی افزایش LE را به میزان 15.7% روی WLED های نوع مختلط سنتی نشان میدهد که دلیل این افزایش، کاهش تلفات جذب ثانوی میباشد. در نتیجه، QSNs-WLED های پیشنهادی جدید دمای کار 20.5oC ی کمتری را تحت جریان کار 200 mA نشان میدهد.
1-مقدمه
دیودهای نورافشان سفید (WLEDs) توجه زیادی را بهواسطه مشخصههای فوقالعادهای که از خود نشان میدهند، نسبت به منابع نوری متداول نظیر بازدهی بالا، مصرف کم، حفاظت در محیط و طول عمر بالا به خود جلب کردهاند. بیشترین استفاده از این دیودها، تحت ساختارهای WLED های پوشیده شده با فسفر (pc-WLEDs) است که با ترکیب چیپ LED های آبی با فسفر تابنده زرد Y3Al5O12Ce3 ساخته میشود. pc-WLEDs میتواند بازدهی تابشی بالایی (LE) را از خود نشان دهد در عین حال که شاخص نمود رنگ (CRI) در این ساختار نسبتاً کم است (70) که دلیل این مقدار کم عدم وجود مؤلفههای طیف قرمز در نور است. اضافه کردن فسفر قرمز یک روش مؤثر برای کاهش اثر CRI است. اما این روش برای حفظ LE ی بالا چندان قابلاستفاده نیست به این خاطر که تابش نور قرمز بهصورت گسترده و بهصورت جزئی خارج از ناحیه حساس چشمهای انسان صورت میگیرد....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.