چکیده
میکروکپسول های پلیاورتان حاوی رنگ پلیاورتان (PU) پایه آب به عنوان مادة مغزی برای کاربرد در پوشش های محافظ خود ترمیم شونده با موفقیت از طریق پلیمریزاسیون بین سطحی پیش پلیمر دیاُل- دی ایزوسیانات و 4،1- بوتان دیاُل به عنوان افزایش دهندة طول زنجیر در یک محلول امولسیونی تهیه شد. ساختار شیمیایی میکروکپسول های به دست آمده با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه مشخص شد. با کنترل سرعت هم زدن در محدودة rpm 2000-8000، کپسول هایی کروی با میانگین قطر µm 39-72 و میانگین ضخامت پوستة µm 5/8-5/3 به دست آمد. ضخامت پوستة PU با قطر اندازه گیری شدة کپسول نسبت خطّی داشت، که نشان دهندة ثابت بودن نسبت ضخامت دیوارة کپسول به قطر آن است (08/0~). مقدار مادة مغزی و بازده سنتز کپسول های پر شده به ترتیب حدود %59-44 و %67-31 بود. نتایج آنالیز توزین حرارتی و میکروسکوپی الکترونی روبشی با پایداری حرارتی و مورفولوژی تعیین شده برای نمونه ها مطابقت داشت. آزمون های خراش، که برای ارزیابی خاصیت خود ترمیم شوندگی سیستم های پوشش محافظ استفاده میشود، نشان داد که این مواد بسته به قطر و غلظت کپسول های PU در لایة رنگ قدرت بالایی در ترمیم آسیب ایجاد شده در بستر دارند.
-1مقدمه
خوردگی بسترهای فلزی به عنوان یک فرایند تخریبی می تواند از طریق کاهش عملکرد آنها باعث ضررهای اقتصادی قابل توجه شود [1]. تغییرات در خواص فیزیکی فیلم های پوشش دهنده میتواند باعث ایجاد ترک های ریز یا خراش ها شود که در ادامه انتشار یافته و در معرض رطوبت و اکسیژن قرار می گیرند و باعث جدا شدن فیلم از بستر و تشکیل پوسته در سطح مشترک پوشش و بستر میشوند [2-4]. تمایل به خوردگی و سرعت آن عمدتاً به خواص انتقال یونی و الکترونیکی در لایة نازک محصول خوردگی وابسته است [5]. پلیمرهای خود ترمیم شونده به عنوان دستة جدیدی از مواد هوشمند مورد توجه قرار گرفته اند که می توانند آسیب ایجاد شده را بدون نیاز به بررسی و تشخیص ترمیم کنند، در نتیجه، مزایای بسیاری مانند کاهش تخریب، افزایش طول عمر مفید، و کاهش هزینة تعمیر و نگهداری را ارائه می دهند [6-8]…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.