چکیده
در این مقاله یک استراتژی کنترل مد لغزشی برای تنظیم ولتاژ در ژنراتورهای سنکرونِ متصل به شبکۀ برق ارائه می شود که مد لغزشی و قوانین کنترل خطی را با هم ترکیب می کند. این طرح کنترل هیبرید از طریق حذف نوسانات فرکانس پایینِ ناشی از اختلالات خطای شبکۀ برق، مانع از ناپایداری سیستم می شود. علاوه بر این، این استراتژی نیازی به برآورد پارامترهای سیستم ندارد. این استراتژی کنترل طوری طراحی شده است که بتوان به آسانی آن را در الگوریتم های رگولاتور خودکار ولتاژ (AVR) متعارف به کار برد. نتایج تجربی به دست آمده در آزمایشگاهی شامل ژنراتور سنکرون متصل به شبکه و تحت تأثیر حالت های گذرای شدید برای اعتبارسنجی روش کنترل پیشنهادی مورد استفاده قرار گرفته اند. مقایسۀ استراتژی کنترل پیشنهادی با طرح های کنترل متعارف و همچنین دو طرح کنترل هیبرید نشان می دهد که استراتژی کنترل پیشنهادی دارای عملکرد بهتری می باشد.
1- مقدمه
با وجود کارهای تحقیقاتی متعددي كه در دهۀ اخير ارائه شده اند، استفاده از AVR در ژنراتورهاي سنکرون همچنان مسئلۀ مهمی می باشد. هدف اصلی سیستم های AVR، تنظیم ولتاژ ترمینال ژنراتور است که عملکرد گذرا را بهبود داده و پایداری سیستم قدرت را هنگام وقوع هر گونه اختلالات خارجی یا تغییرات پارامتری تضمین می کند. [1] معمولا کنترل کننده های تناسبی-انتگرال-مشتقی (PID ) با پارامترهای ثابت یا متغیر در AVR به کار برده می شوند [2]. روش های دیگری مانند طرح های کنترل پیشگویانه [3، 4] یا روش مستقیم لیاپانوف [5] را نیز می توان مورد استفاده قرار داد. به طور كلي مدل سازي مورد استفاده در اين طرح هاي كنترل شامل مدل خطي ژنراتور سنکرون متصل به شبكۀ برق می باشد. طرح های پیشگویانه با پارامترهای ثابت، پایداری گذرا و مقاومت ذاتی خوبی در برابر تغییرات پارامتر از خود نشان می دهند [6]. اخیرا طرح های کنترل مستقل از مدل سیستم مانند کنترل منطق فازی [7، 8] یا شبکه های عصبی [9-11] نیز ارائه شده اند. با این حال این کنترل کننده ها، پایداری حلقه بستۀ سیستم را تضمین نمی کنند. می توان با استفاده از ترکیب مدل سازی سیستم و تئوری کنترل فیدبک مانند کنترل بهینۀ خطی [12]، کنترل فیدبک H∞ [13] یا استراتژی کنترل غیرخطی [14]، یک طرح کنترل طراحی کرد که پایداری و عملکرد گذرای خوب سیستم را تضمین کند…
از طریق لینک زیر می توانید مقاله انگلیسی را به صورت رایگان دانلود فرمایید و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده نمایید.