چکیده
این مقاله به موضوع بررسیهای آزمایشگاهی ضریب اصلاح مورد استفاده برای محاسبه اثر پوستی در مقاومت روتور در مدار معادل موتورهای القایی با قفسهای سنجابی میپردازد. تستهای روتور قفل شده در فرکانسهای تغذیه متعدد روی موتورهای القایی مختلف انجام میگیرد: دادههای آزمایشگاهی جمعآوریشده برای بررسی تخمینهای تحلیل پارامترهای روتور با استفاده از پروسههای عددی که قبلاً توسط همین نویسندهها پیشنهاد شده است، به کار میرود. مقایسه صورت گرفته بین ضرایب اصلاح اثر پوستی محاسبه شده و به دست آمده از فرآیندهای آزمایشگاهی نشان میدهد که مدل به کار رفته نتایج رضایتبخشتری را ازنظر دقت ارائه میکند در عین حال که مشکلات موضوعی مربوط به تخمین پارامترهای روتور را از روی تستهای آزمایشگاهی نیز در محاسبات لحاظ میکند.
1-مقدمه
توزیع چگالی جریان در میلههای روتور یک موتور القایی قفس سنجابی یکنواخت نیست و به فرکانس جریان میله بستگی دارد. این اثر را با عنوان اثر پوستی میشناسند و باعث افزایش مقاومت مدار معادل روتور و نیز کاهش رأکتانس نشتی معادل میله میگردد. این تغییرات پارامترهای میله روتور معمولاً با استفاده از دو ضریب اصلاح (KR و KL به ترتیب برای مقاومت و اندوکتانس) بهعنوان پارامترهای شرایط DC در نظر گرفته میشوند.
روشهای تحلیلی متعددی برای ارزیابی اثر پوستی در میلههای روتور در مقالات مختلف یافت میشود اما این روشها در اصل بر اساس شکل شیارهای روتور ساده نظیر مستطیلی، ذوزنقهای و یا گرد، تقسیمبندی میشوند.....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.