چکیده
اخیرا، تحقیقات زیادی برای بهینه سازیِ ترکیب سرویس وب مبتنی بر QoS انجام شده است. هدف، انتخابِ ترکیبِ سرویسِ بهینه از میان تمامی ترکیب سرویس هایِ ممکن، با توجه به نیازمندی های کیفی نهایی کاربر می باشد. راه حل های موجود اغلب روشهای بهینه سازی سراسری را به کار می برند که کارایی وعده داده شده را نشان نمی دهند. همچنین پیچیدگی چنین روشهایی به طور گسترده به تعداد سرویس های وبِ موجود بستگی دارد، که به طور مداوم با رشد اینترنت افزایش می یابند. علاوه بر این، روش های بهینه سازی محلی به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا ممکن است محدودیت های سراسری را نقض کنند. در این مقاله، یک ساختار بالا به پایین، به نام تجزیه ی محدودیت های کیفی (QCD) پیشنهاد می کنیم تا با استفاده از الگوریتم ژنتیک (GA)، محدودیت های سراسری را به محدودیت های محلی تجزیه نماییم. سپس بهترین سرویس وب برای هر عملیات از طریق جستجوی خطی ساده انتخاب می شود. برخلاف روش های موجود، به طور عمده روش QCD، تنها به مجموعه ای از وظایفِ محدود بستگی دارد که به طور قابل توجهی پیچیدگی را کمتر می کنند، به ویژه در مورد ترکیب سرویس های توزیع شده ی پویا. نتایج تجربی، بر اساس مجموعه داده ای به خوبی شناخته شده از سرویس های وب (QWS)، مزایای استفاده از روش QCD در شرایط زمان محاسبه با توجه به تعداد سرویس های وب، را نشان می دهد.
1-مقدمه
معماری سرویس گرا (SOA) یک الگوی مدرن برای توسعه ی نرم افزار است که در آن یک سیستم، اغلب به صورت ترکیبی از سرویس های وب توصیف می شود. برای چنین سیستم هایی، علاوه بر اهمیت جنبه های عملیاتی، ویژگی های غیرعملیاتی (QoS) مانند کارایی، امنیت و یا دسترسی پذیری، در چرخه زندگی این سیستم ها نقش کلیدی ای را ایفا می کند [1-6]. اخیرا، تحقیقات زیادی به مدلِ QoS اختصاص داده شده است، که در آن مسئله ی بهینه سازیِ ترکیبِ سرویسِ مبتنی بر QoS (O-QSC) مرکز اصلی توجه این تحقیقات بوده است [2]. O-QSC که به عنوان یک مسئله ی دشوار NP شناخته می شود که هدفش انتخاب بهترین ترکیب سرویس ها از میان تمام ترکیبات سرویس های جایگزین با توجه به نیازمندی های کیفی نهایی کاربر می باشد (یعنی حداقل سازی زمان پاسخ کلی در حین حداکثرسازی دسترسی پذیری) [1-3،8]. برای رسیدگی به این مسئله، بیشتر تحقیقات موجود رویکرد بهینه سازی سراسری را دنبال می کنند که در آن روشی پایین به بالا، در سطح ترکیب سرویس، با در نظر گرفتن تمام ترکیب های سرویس ممکن پذیرفته می شود. این رویکرد ترکیبِ سرویسِ بهینه ای را انتخاب می کند که کیفیتِ جمعی (تناسب) ترکیب را با حفظ محدودیت های سراسری به حداکثر می رساند…
از طریق لینک زیر می توانید مقاله انگلیسی را به صورت رایگان دانلود فرمایید و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده نمایید.