Abstract
The increasing proliferation and deployment of ICT in the infrastructure of cities has increased interest in smart cities. The long-term objective of a smart city is to enhance the quality of services provided to citizens and ultimately improve their quality of life. However, incorporating ICT opens up various security and privacy issues in smart cities, along with the people living in them. We briefly present the fundamental design concepts of a smart city and review recent smart city initiatives and projects. After identifying several security vulnerabilities and privacy issues within the context of smart cities that must be addressed, we then discuss various privacy and security solutions, recommendations, and standards for smart cities and their services
چکیده
با افزایش شیوع و گستردگی ICT در زیر ساختار شهرها، گرایش و علاقه به سمت شهرهای هوشمند نیز افزایش پیدا کرده است. یکی از اهداف بلند مدت یک شهر هوشمند این بوده که کیفیت خدماتی که در اختیار شهروندان قرار میدهد را ارتقا داده و در نهایت کیفیت زندگی آنها را نیز بهبود دهد. البته بکار گیری ICT میتواند با مسائل حریمی و امنیتی مختلفی در شهرهای هوشمند و همچنین افرادی که در این شهرها زندگی میکنند همراه باشد. در این مقاله به شکلی مختصر به ارائهی مفاهیم کلی طراحی یک شهر هوشمند میپردازیم و پروژهها و برنامههای اخیری که در رابطه با شهر هوشمند توسعه یافته است را ارائه میدهیم. پس از شناسایی چندین نقطهی آسیب پذیر و مسائل حریمی در حوزهی شهرهای هوشمند، مباحثی را در خصوص راهکارها، توصیهها و استانداردهای مختلف حریمی و امنیتی برای شهرهای هوشمند و خدمات موجود در این شهرها ارائه میدهیم.
-1مقدمه
بسیاری از شهرهایی که در سرتاسر دنیا وجود دارند تا چند سال آینده دیگر جایی برای سکونت نخواهند داشت چرا که زیر ساختار آنها از منظر مقیاس پذیری، محیط و امنیت محدود بوده و در عین حال آنها از پشتیبانی لازم برای رشد جمعیتی برخوردار نیستند. امروزه، مناطق شهری با بحرانهای محیطی و اقتصادی پیچیدهای روبرو هستند. در اصل تکامل شهری میتواند مزایا و چالشهایی را به همراه داشته باشد. اقتصادها تحت فشار فزایندهای قرار گرفتهاند؛ مصرف انرژی به شکلی نمایی افزایش پیدا کرده است؛ محیط با چالشهایی روبرو بوده است؛ سیستم آموزشی و بهداشت و درمان نیازمند روشهای ظرفیتی جدیدی هستند؛ امنیت عمومی نیز با چالش روبرو شده است؛ پتانسیل حملات سایبری بر علیه شهرها بالا میباشد. بدون بکار گیری راهکارهایی نوآوری، این شرایط میتواند منجر به افت کارائی و فقر محیطی گردد. نیاز است تا روشهای دسترسی به منابع، حمل و نقل، مدیریت مواد زائد، مدیریت انرژی مورد بازنگری قرار گیرد. از این رو راهکارهای هوشمند، مقرون به صرفه، مقیاس پذیر و نوآوری که بتوانند مسائل شهری را پاسخ دهند ضروری میباشد. شش مؤلفه وجود دارد که مبانی مدلهای شهر هوشمند را تشکیل میدهد: دولت، اقتصاد، پویایی، محیط، زندگی و افراد. همهی این مؤلفهها به یک شهر هوشمند در رسیدن به مزایای زیر کمک میکنند…