چکیده
به مدت سه دهه، استفاده از نظریه ی ساختاربندی سهم مشخصی را برای تحقیق حسابداری مدیریت به وجود آورده است. توسعه ی اخیرِ این نظریه توسط استونز حرکتی را دور از مفاهیم نسبتاً صریحی که در اثر گیدنزز آشکار است به سمت توسعه ی ساختارهای بسیار محکمی که رهنمودهای معرفت شناختی و روش شناختی را به محققین در این زمینه میدهد حمایت میکند. به منظور دستیابی به این هدف، وی گسترش مفهوم موقعیت-عملکردها را در ترکیب با استفاده از یک مدل چهارجانبه ی ساختاربندی توصیه میکند. هدف اصلی این مقاله بررسی پتانسیل این توسعه برای تحقیق حسابداری مدیریت است. ما این کار را بیشتر در مدل شماتیک (کلی) خود از فرآیند ساختاربندی انجام میدهیم، و سپس آن را مورد استفاده قرار میدهیم تا به تحلیل مطالعه ی موردیِ عملکردهای حسابداری مدیریت در یک شرکت خصوصی شده ی مفید بپردازیم. نتیجه میگیریم که بررسی موقعیت-عملکردها توجه را بر هدایت استراتژیکی عوامل، اهمیت قدرت در تعاملات اجتماعی، و ساختارها و نظریه های چندگانه ی عمل متمرکز میسازد. اما، در خلال مدتی که مدل چهارجانبه پدیده شناسی، علم تفسیر و عملکردهای عوامل را برجسته میسازد ما متذکر میشویم که آن دیدگاه های مستقیم اندکی را در فرآیندهای بازتولید، یادگیری و تغییر در حسابداری مدیریت توسعه میدهد. ما اشاره میکنیم که این محدودیت میتواند با استفاده از نظریه ی ساختاربندی در یک روش انعطاف پذیر، با الهام گرفتن از دیگر دیدگاه های نظری که نقش های مرکزی را به وابستگی مسیر، تناقض و کنش (عمل) نسبت میدهد، فائق آید.
-1 مقدمه
بعد از نشر مطالعه ی وی در زمینه ی مسائل مرکزی در نظریه ی اجتماعی: کنش (عمل)، ساختار و تناقض در تحلیل های اجتماعی در سال 1979، نفوذ نظریه ی ساختاربندی آنتونی گیدنزز سهم کوچک اما روشنی را در تحقیق حسابداری مدیریت به وجود آورده است (باکستر و چوآ، 2003؛ صفحهی 100). این نظریه به عنوان یک "وسیله ی حساس کننده" (مکینتاش و اسکاپنس در سال 1990؛ صفحهی 469)، تحقیق تجربی را به سوی تفکیک تحلیل سه بعدیِ ساختار-مفهوم، سلطه گری و مشروعیت- هدایت میکند تا درک عمیقتری از شیوه های حسابداری مدیریت به دست آورد نسبت به اینکه قادر به توسعه توسط مطالعاتی باشد که هم بر مفاهیم رسمی و هم بر رفتار عوامل به تنهایی تمرکز دارند…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید