Abstract
A dynamic model of the induction motor developed using Simulink / MATLAB that is beneficial for use as a teaching tool in electric machines and power electronics courses, or that can be used as a research tool in the laboratory is presented. The model can be used to study the dynamic behavior of the induction motor, or can be used in various motor-drive topologies with minor modifications. The motor model presented is based on the T-type d-q model of the induction motor. A block model approach is used in the construction of the motor model that will allow users of the model to resolve reference frame theory issues. The model developed is intuitive, easy to use, and allows all motor parameters to be easily accessed for monitoring and comparison purposes. The model presented is capable of being used with various inverter topologies and PWM schemes with minor modifications.
چکیده
یک مدل دینامیکی موتور القایی که به عنوان یک ابزار آموزشی در ماشین های الکتریکی و دوره های الکترونیک قدرت، و یا یک ابزار پژوهشی در آزمایشگاه قابل استفاده است، با استفاده از نرم افزار Simulink / MATLAB ارائه شده است. این مدل می توان برای مطالعه رفتار دینامیکی موتور القایی و یا می تواند در توپولوژیهای درایورهای موتورهای مختلف با تغییرات جزئی استفاده شود. مدل موتور ارائه شده مبتنی بر مدل dq نوع T موتور القایی است. یک روش مبتنی بر بلوک دیاگرام برای ساخت مدل موتور استفاده شده است که اجازه خواهد داد تا کاربران از این مدل به عنوان یک مدل مرجع برای حل و فصل مسائل تئوری استفاده کنند. توسعه مدل به صورت شهودی بوده و به آسانی قابل استفاده است، و امکان دسترسی به تمام پارامترهای موتور برای اهداف نظارتی و مقایسه ای را می دهد. مدل ارائه شده قادر به مطابقت با توپولوژی اینورترهای مختلف و طرح های PWM با کمی تغییرات جزئی را دارد.
-1مقدمه
مدل سازی دینامیکی و شبیه سازی درایوهای موتور القایی با توجه به ویژگی های متنوع این نوع درایوها در سیستم های صنعتی مختلف، از اهمیت زیادی هم در صنعت و هم در دانشگاه برخوردار است. استفاده از انواع موتور القایی در صنعت از مدلهای سرعت ثابت و مدل های موتور سرعت متغیر با پیشرفت الکترونیک قدرت، ترویج یافته است [1] . موتور القایی سه فاز و اینورترهای منبع ولتاژ امروزه به طور عمده تولید می شوند، دارای هزینه های کم و به آسانی در دسترس هستند؛ به همین منظور در بسیاری از سیستم های کاربردی در صنعت به عنوان انتخاب اول می باشند. موتورهای القایی قفس سنجابی سه فاز با اندازه های مختلف معمولا به عنوان واحدهای راه انداز برای فن ها، پمپ ها، و کمپرسورها استفاده می شوند [2] …