پروژه حسابداری با عنوان بررسی سیستم حسابداری اسلامی
در این قسمت از سایت گروه ترجمه تخصصی البرز پروژه حسابداری با عنوان بررسی سیستم حسابداری اسلامی به صورت فایل Word برای دانلود ارائه شده است. این پروژه حسابدای با موضوع بررسی سیستم حسابداری اسلامی از چهار فصل تشکیل شده است.
چكيده:
سيستم عمليات حسابداري و حسابرسي متاثر از محيطي است كه در آن اين عمليات انجام مي گيرد. هرمحيط و كشور داراي تاريخ، فرهنگ و سيستم هاي سياسي و اقتصادي خاص خود و متفاوت با سايركشورها مي باشد. يكي از گروههاي فرهنگي بزرگ، فرهنگ مسلمانان مي باشد.اين فرهنگ نه تنها بر شيوه كسب و كار، بلكه بر روشها يا رويه هاي حسابداري هم تاثير مي گذارد. لذا لازم است تا با در نظر گرفتن عوامل فوق، تئوري جديدي در زمينه حسابداري و حسابرسي به دنيا عرضه شود. انجام اين امر در جامعه ايران اسلامي در گروه شناخت واقعيتهاي جامعه از يك سو و شناخت اسلام به عنوان متقن ترين آموزه هاي وحياني و اساسي ترين مولفه فرهنگ ايراني از سوي ديگر است.
حسابداری اسلامی با هدف تأمین نیازهای اطلاعاتی استفاده کندگان در کشورهای اسلامی و همگرایی احکام شریعت اسلامی با استانداردهای حسابداری شکل گرفت. این پروژه در ابتدا به بررسی چگونگی اجرای حسابداری اسلامی در دنیا و سپس به بیان اجرای احکام اسلامی در ایران به عنوان یک محرک قابل در امر پیاده سازی حسابداری اسلامی می پردازد. موضوع شناسایی و اندازه گیری مبالغ خمس و زکات در حسابداری اسلامی از مهمترین مؤلفه می باشد. قوانین حسابداری که در حال حاضر در کشورهای مسلمان تدوین شده است و کماکان اجرا می گردد، با قوانین حسابداری مدل انگلیسی- امریکایی تفاوت بسزایی دارد که جملگی ریشه در رهنمودهایی دارد که دین مبین اسلام در تجارت و کسب و کار به بشریت ارزانی فرموده است. در این پروژه مشخص گردید که حسابداری همواره متأثر از محیط زندگی خود می باشد و هم پای با تغییرات محیط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دستخوش تغییر گشته است و برای دوام و بقا انعطاف پذیری خاصی از خود نشان داده است. بنابراین در ایران نظر به اینکه تمامی قوانین آن بر پایه احکام اسلامی تدوین می گردد، اجرای عملیات حسابداری آن نیز خارج از محدوده شریعت اسلامی نیست.
کلمات کلیدی : حسابداری اسلامی، حسابداری خمس و زکات
فهرست مطالب این پروژه حسابداری با عنوان بررسی سیستم حسابداری اسلامی به شرح زیر است:
فصل اول:کلیات تحقیق
مقدمه
حسابداری یا حسابداری اسلامی
تعریف حسابداری
حسابداری اسلامی
حسابداری متعارف در برابر حسابداری اسلامی
پاسخگویی اسلامی
مالیه اسلامی
نظریه ی حسابداری
مشکلاتی که حسابداری مرسوم با آن مواجه است
تفاوت حسابداری اسلامی با حسابداری مرسوم
فصل دوم: اهداف و خصوصیات حسابداری اسلامی
مقدمه
اهداف حسابداری اسلامی
سودمندی برای تصمیم گیری
مباشرت
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی
پاسخگویی
پاسخگویی اسلامی
پاسخگویی از طریق زکات
خصوصیات حسابداری اسلامی
اندازهگیری مالی
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی
ارائه و افشا
خلاصه
فصل سوم: چالشهای حسابداری اسلامی در ایران
مقدمه
حسابداری اسلامی در سطح نظری
محاسبه زکات
پاسخگویی اسلامی
تعیین مبنای زکات
سودمندی برای تصمیمگیری
مبانی اندازهگیری
نتیجهگیری
فصل چهارم: طراحی الگوی اسلامی- ایرانی تدوین استانداردهای حسابداری
نتیجه گیری
منابع