چکیده
مطالعه حاضر به منظور توسعه ی پژوهش بینافرهنگی پیشین، تاثیرات فرهنگ قومی و فرهنگ سازمانی را بر قضاوت حسابداران در فیجی بررسی میکند. این پژوهش همچنین به بررسی چگونگی تاثیرگذاری تعامل میان فرهنگ قومی و فرهنگ سازمانی بر قضاوت حسابداران می پردازد. حوزه و دلایل تفاوت میان قضاوتهای حسابداران اقوام فیجیایی و هندو-فیجیایی در تفسیر و کاربرد استانداردهای گزارش مالی بین المللی (IFRSs) نیز بررسی خواهد شد. نتایج بدست آمده نشان میدهد که در راستای ارزشهای فرهنگی قومی، حسابداران هندو-فیجیایی بطور کلی در قضاوتهای خود محتاطانه تر از حسابداران قوم فیجیایی عمل نموده اند. مطالعه حاضر شواهد تجربی برای پشتیبانی از این دیدگاه که هردو مورد فرهنگ قومی و فرهنگ سازمانی تاثیر عمده ای بر شیوه تفسیر عبارات ناقطعی که در IFRSs وجود دارد میگذارد. همچنین، فرهنگ سازمانی تاثیر بیشتری بر قضاوت داشته است تا فرهنگ قومی. نتایج این پژوهش، مطالب مهمی در زمینه عوامل موثر بر قضاوت حسابداران درون یک کشور به دست میدهد و سوالات نظری جالبی را ایجاد نموده است.
1-مقدمه
هدف اصلی هم گرایی حسابداری بین المللی تقویت میزان مقایسه پذیری صورت های مالی در کشورهاست. اتخاذ استانداردهای بین المللی گزارش مالی IFRSs بعنوان ابزاری برای به دست آوردن این هدف اعمال میشود. (دوپنیک و ریکو 2006و 238). همکاری با کمیته استانداردهای بین المللی حسابداری و هیئت استانداردهای حسابداری مالی امریکا در توسعه ی بیشتر IFRSs و استانداردهای حسابداری امریکا بطور موثری مانع بزرگی از سر راه هم گرایی گزارش های مالی برداشته است. شکی وجود ندارد که اتخاذ IFRSs گام مهمی به سمت گزارشهای مالی مقایسه پذیر به شمار میرود. با این وجود، این عمل نیازمند همراهی و درگیری فعال تمام ذینفعان بمنظور تقویت این استانداردها است. اگر کشورها بطور جدی مکانیسمهای تقویتی خود و دیگر نهادهای حقوقی، سیاسی، و اقتصادی که بر انگیزه های گزارش مالی تاثیر میگذارند را تغییر ندهند، گزارش مالی مقایسه پذیر ممکن است محقق نشود...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.