Abstract
In this work, a knowledge-based system for the benchmarking of public university libraries was developed in order to provide more useful information for decision-making and process benchmarking. This knowledge-based system converts numerical data into information that can be used to evaluate relative efficiency of public university libraries in Taiwan. We propose an integrated framework for the benchmarking wheel and knowledge-based system, including a database management subsystem, model base subsystem, knowledge acquisition subsystem, and dialogue subsystem. In the model-base, we use the DEA models, including the CCR and BCC models, in order to shed new light on the operational efficiency of public libraries in Taiwan. Finally, we provide strategies for improving inefficient public university libraries
چکیده
در این مقاله، یک سیستم مبتنی بر دانش برای کتابخانه های عمومی دانشگاهی توسعه یافته بود تا اطلاعات مفیدتری را برای تصمیم گیری و الگوبرداری فرآیند تامین نماید. این سیستم مبتنی بر دانش، داده های عددی را به اطلاعاتی تبدیل می نماید که در ارزیابی اثربخشی نسبی کتابخانه های عمومی دانشگاهی در تایوان، قابل استفاده است. ما به ارائه چارچوب یکپارچه ای برای چرخه الگوبرداری و سیستم مبتنی بر دانش، شامل یک زیرسیستم مدیریت پایگاه داده، زیرسیستم مدل پایه، زیرسیستم فراگیری دانش و زیرسیستم گفتگو، می پردازیم. در مدل پایه، مدل های DEA شامل مدل های CCR و BCC را به منظور گسترش آگاهی در زمینه اثربخشی عملیاتی کتابخانه های عمومی در تایوان، به کار می بریم. نهایتا استراتژی هایی برای بهبود کتابخانه های عمومی دانشگاهی ارایه می دهیم.
مقدمه
اهداف کتابخانه عمومی یا آکادمیک، کمک به دانشجویان و اساتید و تامین پژوهش برای پژوهش های آکادمیک می باشد. کتابخانه می تواند این اهداف را از طریق ارائه خدمات کارکردی از قبیل جستجوی داده در پایگاه های داده انجام دهد. اکثر کتابخانه ها در واکنش به تغییرات سریع فناوری اطلاعات و برای مواجهه بهتر با نیازهای کاربران، خدمات کتابخانه الکترونیکی ارائه می دهند. خدمات سنتی کتابخانه ای ارائه شده به کاربران بر مبنای مجموعه های چاپ شده موجود می باشد. اما لازم است تا برای مواجهه با نیازهای دانشجویان و اساتید، کتابخانه ها عملکرد خود را بهبود بخشند. ابزارها و تکنیک های بسیاری برای بهبود عملکرد و کارایی کتابخانه های عمومی قابل استفاده هستند و الگوبرداری، ابزار بسیار تطبیق پذیری است که برای رویارویی با گستره ای از نیازها به روش های متنوعی و به جهت بهبود، به کار گرفته می شود…