چکیده
سیستم هشدار زودهنگام زلزله(EEWS ) ، ابزاری موثر و با دوام برای کاهش ریسک لرزه ای در شهرها به شمار می رود. راهبردهای خلاقانه جهت توسعه EEWS جدید، شامل طراحی روش های جدید برای EEWS مشخّصهی سازه است که شامل ترکیب شبکه های منطقه ای و ایستگاه های لرزه ای موجود در محل با دانش وتجربه علوم لرزه ای و مهندسی زلزله می شود. علاوه بر آن امروزه طراحی EEWS جدید می تواند از پیشرفت های تکنولوژیکی جدید شامل توسعه شبکه های ارزان قیمت ایستگاه های شتاب سنجی بی سیم (Wireless)، بهره مند گردد. در این مقاله ما به تشریح نخستین تلاش برای طراحی دستورالعمل EEWمشخصه ی سازه می پردازیم که بر اساس آنالیز سیگنال های امواج اولیهی P ضبط شده به وسیله شتاب سنج های بی سیم که درارتفاعات مختلف سازه تعبیه شده اند، پایه گذاری شده است. این روش از آنالیز تداخلی سیگنالهای امواج P ضبط شده، برای بدست آوردن پاسخ سازه نسبت به یک سیگنال ورودی ناگهانی استفاده می کند. اطلاعات اخیر می تواند در ترکیب با تخمینی از بزرگای رویدادی(زلزله) که در پیش رو است برای به دست آوردن یک ارزیابی اولیه از پاسخ سازه در ارتفاعات مختلف آن به کار رود. این روش که روش هشدار زود هنگام زلزله ساخته شده توسط تیلور(TEEW) نام دارد، از چهار گام تشکیل شده است :
1-مشخص کردن رویداد زودهنگام از طریق معکوس طیف ضبط شده توسط شتاب سنج در کف سازه
2-تخمین پاسخ زودهنگام ساختمان از طریق پیچش زدایی سیگنال های امواج P که در طبقات مختلف سازه ضبط شده اند
3-تخمین لرزش قابل انتظار در طبقات مختلف با پیچش زدایی از مراحل 1 و 2 و
4-یک قاعده تصمیم گیری ساده بر اساس این که آیا آستانه تخمین های اولیه از مقادیر دریفت (جابه جایی نسبی) بین کف طبقات تجاوز می کند تامشخص شودآیا نیاز به هشدار وجود دارد. ( برای مثال جابه جایی نسبی بین دوکف طبقه مجاور بر اساس در صدی از ارتفاع طبقه ای که دو کف مجاور را جدا می کند)
ازریابی اولیه روش TEEW با استفاده از داده های ضبط شده سه پس لرزه از سری L Aquila در سال 2009 در تالار شهر ناولی در ایتالیا ، ارائه می گردد.
1-مقدمه
با توجه به افزایش چشمگیر آسیب پذیری نواحی شهری در برابر زمین لرزه و احتمال بسیار کمی که برای پیش بینی زلزله های کوتاه مدت وجود دارد، سیستم هشدار زود هنگام زلزله (EEWS) در طول دهه اخیر به یکی از موثرترین، عملی ترین و با دوام ترین ابزار کاهش ریسک لرزه ای در شهرها تبدیل شده است [1].علاوه بر آن اخیراً انتشار نسخه ای با عنوان[2] " جوانب و کاربردهای هشدار زودهنگام زلزله در مهندسی زلزله آنی، مدیریت ریسک و کاهش خسارت" گواهی بر افزایش اهمیت EEWS می باشد..
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید