چکیده
کانال رادیوئی RFID که بر روی هویت سنجی خودرویی بکار گرفته میشود، تحت یک محیط الکترومغناطیسی پیچیده کار میکند؛ امواج رادیوئی توسط مؤلفه ی رادار(که از این به بعد آنرا مؤلفه ی خواننده مینامیم) در ابتدا ساتع شده ، سپس منتشر شده و در نهایت تضعیف شده و به امواج منعکس شده از زمین و خودروهای مجاور ملحق شده و توسط برچسب آنتن دریافت میشود. بخشی از سیگنال موج الکترومغناطیسی نیز به سمت مؤلفه ی خواننده بر میگردد. به منظور اتخاذ چنین شرایطی، یک مدل انتشار بر روی کانال رادیویی ایستا و قطعی مورد تحلیل قرار گرفته ، به گونه ای که بتوان کارائی آنرا در یک محیط بیرونی پیش بینی کرد. تمرکز اصلی این مقاله، تحلیل محیط چند مسیره ی کانال رادیوئی RFID میباشد.
1-مقدمه
انتشار موج رادیویی را میتوان به عنوان انتقال انرژی توسط تشعشع الکترومغناطیسی در باند فرکانس رادیویی تعریف کرد. امواج رادیوئی که به هندسه ی مسیر جغرافیایی، فرکانس و صفات الکتریسیته ی رسانه ی انتشار وابسته هستند، منتشر میشوند. در یک اپلیکیشن موبایل رادیوئی، ایستگاه پایه دارای یک موقعیت ثابت بوده و ایستگاه سیال یا موبایل در حال حرکت است؛ این موردی از تکنولوژی هویت سنجی فرکانس رادیوئی میباشد که در آن، RFID بر روی هویت سنجی خودرویی بکار گرفته میشود،که در آن یک چنین سیستمی، یک لینک ارتباطی بین فرستنده ی خودکار صوتی( مدار ادغام یافته و آنتن) تحت نام برچسب وجود دارد و شامل اطلاعاتی در بلاک حافظه میباشد و همچنین شامل یک بازپرس کننده برای تشخیص عدم تماس فیزیکی و یا نظارت بصری است؛ هدف، این بوده که تمامی اطلاعات خودرو را اعم از نام مالک، گواهینامه ی راننده و غیره بدست آوریم. تکنولوژی RFID در باندهای فرکانس پایین،بالا و فوق العاده بالا کار میکند. استاندارد ISO 18006-C، نیازمندی هایی را برای سطوح فیزیکی و منطقی مشخص میکند، که در آن سیستم خواننده محاوره را در سیستم RFID شروع کرده و در محدوده ی فرکانسی 860 تا 960 مگاهرتزی عمل میکند[1].
امواج رادیوئی که از طرق مختلفی به آنتن برچسب میرسند، هر کدام دارای دامنه، فاز و تأخیر زمانی متفاوتی بوده که چنین شرایطی تحت عنوان انتشار چند مسیره مشخص میشود که در آن، خودروها در خطوطی مجاور در سطح آسفالت خیابان قرار گرفته و تمامی اشیاء اطراف ناحیه ی پوشش، منابع انعکاسی عادی و غیرعادی امواج منعکس شده را تشکیل میدهند، که یک چنین اشیائی ،به صورت تصادفی و پیوسته تغییر میکنند؛ در یک موقعیت چند مسیره ی پویا، یک تغییر پیوسته در طول الکتریسیته ی هر مسیر یا اشعه و شیفت های فازی مربوط به آنها، به عنوان تابعی از موقعیت فضایی عمل میکند و پروسه ی پوشش سیگنال را پیچیده ساخته و منجر به یک محو شدگی انتخابی فضایی در نتیجه ی انتشار چند مسیره شده ، و زمانی که فاز بین مسیرهای مختلف شیف پیدا میکند(تغییر موضع میدهد) ، به یک محوشدگی انتخابی زمان که توسط گیرنده ی سیال تجربه میشود، مبدل میگردد، و از این رو یک نقشی سازنده یا مخرب را بسته به فاز های نسبی بازی میکند. از این رو، تحلیل یک کانال انتشار ضرورت پیدا میکند، زیرا برای شبیه سازی و تحلیل انتقالات دیجیتال و مورد صلاحیت قرار دادن لینک ارتباطی در داخل کانال مفید است..
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید