چکیده
بهره وری، به تنهایی بیانگر عملکرد کلّی یک سیستم صنعتی نیست. تغییرات مداوم در طراحی و نیاز به بهبود مستمر کیفیت محصول، مستلزم میزان بالایی از اتوماسیون و انعطاف پذیری سیستم صنعتی میباشد. بنابراین، بهره وری، کیفیت و انعطاف پذیری،معیارهای اساسی عملکرد صنعتی کلّی یک سیستم تولیدی برای توجیه سرمایه گذاری هستند. این سه معیار به صورت کمّی تعریف شده اند و تاثیر جمعی آنها بر شاخص عملکرد صنعتی سیستم مورد ارزیابی قرارگرفته است. یک مدل ریاضی برای شاخص عملکرد تهیه شده است. ارتباط بین بهره وری، کیفیت و انعطاف پذیری بررسی شده و متدی برای پشتیبانی تصمیم گیری مدیریت پیشنهاد شده است.
1-مقدمه
پس از جهانی شدن اقتصاد، سازمانهای صنعتی پدیدهی مشترکی را تجربه میکنند؛ که همان تغییر مداوم، عدم اطمینان و غیرقابل پیشبینی بودن محیط های تجاری است. سازمانها برای بقای خود از تکنیکهای مختلفی از قبیل تولید سلولی، تولید بهنگام(JIT)، تولید انعطاف پذیر یا تولید یکپارچه ی کامپیوتری برای عملکرد بالای تولید استفاده میکنند.
ارزیابی کامل قابلیت سوددهی اقتصادی یک سیستم را نمیتوان تنها با تکیه بر یک متغیر اندازه گیری از قبیل بهره وری، سوددهی یا نرخ بازگشت انجام داد؛ زیرا این کار کمکی به شناسایی نواحی خاصی که نیازمند توجه مدیریت است، نمیکند(1). پژوهشگران سه تکنیک سنجش عمومی بهره وری را شناسایی کرده اند: مدل چندعاملی سنجش بهره وری، تکنیک چندمعیاری سنجش عملکرد، و یک راهکار مشارکتی ساختارمند برای توسعه ی بهره وری و سنجش عملکرد(2). سطح بهره وری عملیاتی و کارگری تا حدّ زیادی تحت تاثیر سطح کیفیت زندگی کاری است و می تواند به عنوان معیار عملکرد هر سازمان صنعتی بکار رود...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.