چکیده
آموزش و یادگیری ریاضیات باید بهگونهای باشد که بر روی تحلیل و آنالیز کردن استوار باشد. مسیر یادگیری نیز بایستی بر روی توسعۀ «تفکر ریاضیاتی» و «گرایش ریاضیاتی» تمرکز کند. سپس، فرآیند یادگیری و آموزش بهگونهای طرح شود که دانشآموز در این شرایط، بهطور فعالی به ساختن «معنا و مفهوم» از تجربیات شخصی خود بپردازد. در اینچنین شرایطی، نقش یک آموزگار برجسته و مهم میشود. یک معلم بایستی به جای «نشان دادن و گفتن» به وسیلهای برای توسعۀ قدرت تحلیلی دانشآموزان بدل شود. در واقع، معلمان و مربیان بایستی به طراحی یک چارچوب مناسب برای توسعۀ فرایند تحلیل در ذهن شاگردانشان مبادرت ورزند. این چارچوب بایستی در راستای هدف اساسی اجتماعی- سازندگی باشد. یکی از مهمترین ابزارهای تحقق اهداف سازندگی –اجتماعی، استراتژی داربست است. در این مقاله به دنبال بررسی و توضیح نقش استراتژی داربست در یادگیری ریاضیات میپردازیم.
1- مقدمه
افزایش کیفیت یادگیری ریاضیات همیشه در برهههای زمانی گوناگون مورد توجه احزاب و گروههای مختلف جامعه قرار میگیرد. توجه و نگرانی که بابت یادگیری ریاضیات وجود دارد بهاندازه خود ریاضیات مهم و ضروری است. ریاضیات مانند که ابزار بسیار مهم از اهمیت ویژهای برخوردار است (Hudoyo, 2003; Suherman, at al. 2003). ریاضیات به عنوان یک علم، دانشی است که از طریق تحلیل به دست میآید. تحلیلی که سلسله مراتبی، قیاسی، دقیق، رسمی و چکیده وار است. ریاضیات را به عنوان یک ابزار کاربردی میتوان بهمثابه یک زبان نگاه کرد، زبانی که با نآن آن میتوانیم روشهای تحلیل اتفاقات روزمره خود را تقویت کرده و از آن برای جفتوجور شدن با آینده و تکنولوژی استفاده کنیم؛ بنابراین، واضح است که فرآیند اجرایی یادگیری ریاضیات در هر سطح آموزشی، به توجه و دقت زیادی نیاز دارد. این توجه و تمرکز بر یادگیری تحلیل ریاضیاتی همیشه به سه ابزار اساسی و مهم معلمان، دانشآموزان و مطالب و مواد درسی نیازمند است.
در فرآیند یادگیری و آموزش ریاضی، معلمان نقش بسیار حائز اهمیتی را بازی میکنند. آنان بایستی به طراحی یک فرایند و اجرای مناسب آن بپردازند. آنان هم چنین بایستی یک محیط آموزشی بسیار مناسب را برای دانش اوزان خلق کنند تا مطالب گفتهشده در این فضای آموزشی به خوبی درک و فهمیده شود. وظیفه معلمان است که فرصتهایی را بیافرینند که دانشآموزان بتوانند درک و تحلیل خود را بسازند و از تبادل فکر و نظر خود با سایرین ترسی به دل راه ندهند، زیرا تنها با این روش است که میتوان نتایج بهینه و مناسبی را به دست آورد. معلمان باید دست به طرح فضایی بزنند که در آن دانشآموزان بتوانند قدرت تحلیل خود را تقویت کنند. به عبارتی دیگر هدف این است که در کلاسهای ریاضی، تفکر ریاضیاتی و گرایش ریاضیاتی ترویج داده شود...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.