چکیده
این مقاله به بررسی تعامل میان بارهای دینامیک و سیستم های قدرت می پردازد. بر اساس یک مدل کلی از بارهای دینامیک، پاسخ فرکانسی چنین باری مورد بحث قرار می گیرد. پاسخ فرکانسی سیستم هم مورد بررسی قرار می گیرد. نشان داده می شود که دینامیک های بار یک مسیر فیدبکی فراهم می کنند که می تواند بر روی میرایی نوسانات سیستم تاثیر بگذارد. این تاثیر به میزان زیادی به پارامترهای بار و ساختار سیستم بستگی دارد. تحت برخی شرایط میرایی می تواند بهبود یابد، ولی تحت موقعیت ها ی دیگر باردینامیک ممکن است باعث کاهش میرایی شود.
1-مقدمه
نوسانات الکترومکانیکی در عملکرد سیستم های قدرت به هم پیوسته، همیشه نگران کننده بوده و هستند [1, 2, 3]. به دلیل افزایش تقاضا، و دشواری ساخت دستگاه های تولیدی و انتقالی جدید، سیستم ها تمایل دارند نزدیکتر به حداکثر قابلیت خود کار کنند. این افزایش در بارگذاری سیستم اغلب منجر به کاهش در میرایی الکترومکانیکی سیستم می شود.
نوسانات الکترومکانیکی در سیستم های قدرت به هم پیوسته به دلیل سوئینگ ژنراتورهای سنکرون برخلاف یکدیگر، رخ می دهد. در یک سیستم n ماشینه، n-1 مود الکترومکانیکی وجود خواهد داشت. این مودهای نوسانی ناشی از روتورهای ماشین ها هستند، که همچون بدنه هایی سخت رفتار کرده و با توجه به یکدیگر با استفاده از سیستم انتقال بین ماشین ها، برای تبادل انرژی نوسانی، نوسان می کنند[4] . انواع مختلفی از رفتار نوسانی ممکن است دیده شود. نوسانات مود محلی بین یک تک ماشین و یا گاهی بین گروه کوچکی از ماشین ها، و بقیه ی سیستم رخ می دهد. محدوده ی فرکانس های نوسانی معمول از 0.7 هرتز تا 2.0 هرتز است [3, 5]. نوع دیگری از نوسان بین گروه زیادی از ماشین ها رخ می دهد. این نوسانات ، نوسانات سیستم یا بین ناحیه ای نامیده می شوند. مودهای بین ناحیه ای عمدتا در محدوده ی 0.1 هرتز تا 0.8 هرتز هستند...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.