چکیده
این مقاله تجربه بینالمللی در مطالعه روندهای اصلی دخیل در ایجاد و انتشار دانش را خلاصه میکند و رویکردهای کلیدی اقتصاد دانش محور را آشکار می سازد. یک کیفیت جدید رشد اقتصادی، علم و ابداع، شبکه، تکنولوژی IT و بخش خدمات دانش بر. همچنین در قسمت های بعد رویکردهای جهانیشدن ومسائل اقتصاد اجتماعی گذار از اقتصاد دانش محور به جامعه دانش بررسی خواهد شد.
1-مقدمه
در اوایل دهه 1990، آنچه که اقتصاددانان شوروی سابق درباره نیمهی دوم دههی 70 و اوایل 80 نوشته بودند، یعنی تبدیل علم به نیروی مستقیم تولیدی، با آشکارشدن بخش های جدید اقتصاد، شبکه پویا، تغییرات در ویژگی های کیفی سرمایه انسانی، روابط دولت - شهروندی وتوسعههای جهانی به یک واقعیت تبدیل شد. در اواخر دهه ی60 میلادی، مدرسه علم در علم کیو(kiev ) که به وسیله ی G.M.Dobrov رهبری می شد، مسیر تحقیق داخلی در توسعه علم را هموار کرد و در حدود میانههای دهه 70 میلادی کمک بزرگی به تئوری اقتصادی به وسیله دسته هفت نفری از اقتصاددانان با استعداد، A.I.Anchishkin ، Yu.V.Yermankov و Yu.S.Shirayev (که متاسفانه الان در میان ما نیستند) شد که آن ها روند های جدیدی را در تئوری رشد اقتصادی و رابطه آنها با توسعه علمی و تکنولوژیکی گسترش دادند و تلاش زیادی برای ساخت یک سیستم اقتصاد اجتماعی و پیش بینی های SCI-TECH و یادگیری مربوط به پرسنل کردند.
به هر حال، همان طوری که بیش از یک بار در تاریخ روسیه اتفاق افتاده است، آگاهی از واقعیت اقتصاد اجتماعی و فرآیندهای سیاسی نتوانست جلوی فراموشی جامعه روسیه از چالش های عصر مدرن و پیوستن خارجی ها به توسعه SCI-TECH را بگیرد.
امروزه آن به جهان یک اقتصادی را عرضه می کند که منابع طبیعی را می فروشد و تکنولوژی وارداتی را در غیاب سیستم روشنی از روابط بین علم، اقتصاد و دولت مصرف می کند در شرایطی که دانش پایه برای خود آن ها در ابداعات اجتماعی و تکنولوژیکی، وجود خارجی قائل است و با اطمینان از کیفیت جدید رشد اقتصادی به توسعه کل جامعه انگیزه می دهد....
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.