چکیده
این پژوهش گزارش روش جدیدی برای محاسبه نرخ دوز خارجی به صورت تابعی از ارتفاع بالای زمینی که با ترکیبات سطحی سزیم 137 آلوده شده است، می باشد. برخلاف پژوهش های قبلی این روش برای حرکت عمودی سزیم 137محاسبات انجام می دهد که از معادله پراکندگی و پهن شدگی (ADE) با پارامترهای مناسب استفاده می کند. نتایج به صورت موفقیت آمیزی با اندازه گیری های میدانی روی سزیم 137 که مناطقی در جمهوری بلاروس را آلوده کرده است، معین می کند. روش همچنین به درستی تغییرات مشاهده شده نوخ دوز را با ارتفاع بالای سطح خاک پیش بینی می کند و نشان می دهد که چطور این روش مش تواند برای پیش بینی کاهش نرخ دوز سطحی بعد از انجام دوباره اندازه گیری هایی مثل شخم زنی عمیق به کار برده شود.
فهرست مطالب
1-مقدمه
2-محاسبه نرخ دوز
3-بحث
3-1 بررسی های اعتبار میدانی
3-2 اثر خاک
3-3 خاک های خوب مخلوط شده
3-4 وابستگی زمانی
4-نتیجه گیری
1-مقدمه
حادثه چرنوبیل باعث آلودگی رادیواکتیویته در سطح وسیعی در استان سوییت و قسمت هایی از اروپای غربی شده است. پرتو دهی خارجی و داخلی در طول چندین هفته بعد از حادثه نابود می شود. البته منجر به واپاشی رادیو نوکلایدهای کوتاه عمر و حرکت عمودی آنها بالای خاک شد. در سال های بعد از حادثه، پرتودهی های تابشی به سبب وجود سزیم 137 بلند عمر وجود داشته است. در حال حاضر، چندین هزار کیلومتر مربع از زمین ها در بلاروس، اوکراین و روسیه کنترل تابشی شدید روی دانسیته آلودگی سزیم 137 انجام می پذیرد.
دوز تابشی خارجی از سزیم 137 از روی دانسیته آلودگی اش، خصوصیات جذبی اشعه گاما خاک، و اندازه سزیم 137 در فعالیت رادیونوکلاید در عمق خاکی که در زمان ریزش اتمی شامل گرد و غبار هوا می باشد، ساختار خاک و نرخ در آبی که می تواند نشر کند، و نیز خصوصیات جذب سطحی رادیونوکلاید خاص، معین می شود. برای معین کردن حرکت رادیو نوکلاید در خاک، روش معمول چسباندن مدل های ریاضی به پروفایل فعالیت عمقی رادیو نوکلاید (وابسته به زمان) است. این مدل ها معمولا فرم مدل های کوپه ای را می گیرد و یا از جواب معادله پخشی-پهن شدگی استفاده می کنند...