انحصارطلبی برخی دانشگاه ها در زمینه تجهيزات آزمايشگاهي
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: درحال حاضر اتصال به شبکه آزمایشگاهی علمی ایران (شاعا) محدود است و برخی از دانشگاهها به سختی اجازه استفاده از دستگاههای آزمایشگاهی خود را به دیگر دانشگاهها می دهند.
دکتر حسن مروتی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ضرورت استفاده از شبکه آزمایشگاهی علمی ایران (شاعا) گفت: با توجه به کمبود تجهیزات و عدم استفاده از برخی تجهیزات گران قیمت آزمایشگاهی در حوزه های علوم فنی و مهندسی و منابع طبیعی و کشاورزی، وزارت علوم اقدام به ساماندهی آزمایشگاه های کشور در قالب راه اندازی شبکه آزمایشگاهی ایران کرد دانشگاهها با اتصال به شبکه شاعا می توانند از تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی یکدیگر استفاده کنند.
وی افزود: این شبکه آزمایشگاهی در صورتی که همه وارد شبکه شده و به هم خدمات ارایه دهند بسیار خوب است، اما اگر استفاده ازدستگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی به تعداد محدودی از افراد معطوف شود کارایی نخواهد داشت.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: به عنوان مثال اگر یک دستگاه با ارز و قیمت بالا خریداری شود و تمام دانشگاه هایی که به این دستگاه نیاز دارند، بتوانند ازآن استفاده کنند و حداقل 100 مقاله از این دستگاه استخراج کنند، بهترین سود ممکن از دستگاه بدست آمده است، اگر این دستگاه دیگر به روز هم نباشد خدمت خود را به جامعه علمی کرده و می توان آن را بدون دغدغه کنار گذاشت.
وی افزود: اما اگر تنها تعداد محدودی از افراد از این دستگاه استفاده کنند خواه ناخواه اگر دچار خرابی هم نشود با روی کارآمدن دستگاههایی با تکنولوژی بالا کنار گذاشته می شود در صورتی که نتوانسته ایم بهترین سود را از آن بدست آوریم. پس بهترین سودی که می توان از از یک دستگاه بدست آورد این است که بیشترین استفاده را از آن ببریم.
مروتی تصریح کرد: دانشگاه ها با اتصال به شبکه شاعا می توانند مشکلات خود را حل کنند و دیگر نیاز نیست همه دانشگاههای کشور تمام دستگاه مورد نیاز خودشان را خود تهیه کنند، در یک استان دانشگاههای هم استانی می توانند هریک یکی از دستگاههای ضروری مورد نیاز خود را که دارای قیمت بالا است تهیه کرده و با هم استفاده می کنند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: درحال حاضر اتصال به شبکه آزمایشگاهی علمی ایران (شاعا) محدود است، برخی دانشگاهها هم برای دراختیار گذاشتن دستگاه های خود در اختیار دیگر دانشگاهها مقاومت می کنند و علت آن هم این است که یک استاد دستگاهی را خریداری می کند و می داند ارزو اعتبارات لازم برای تهیه دوباره آن وجود ندارد برای همین آن دستگاه را در مجموعه خود نگاه داشته و مشکل اجازه استفاده به دیگران را می دهد که باید فرهنگ استفاده از آن ایجاد شود.