نتایج بررسی افسردگی زوج‌های نابارور

 نتایج بررسی افسردگی زوج‌های نابارور 

 

محققان پژوهشگاه رویان طی تحقیقاتی میزان افسردگی و امیدواری را در بین زنان و مردان نابارور بررسی کردند که بر اساس آن میزان امید در مردان نابارور از زنان بیشتر است.

به گزارش خبرنگار مهر، ناباروری غیر از آنکه یک مشکل در سلامت جسمی افراد است، ابعاد وسیع‌تری نیز دارد. فرد نابارور تحت تأثیر فشارهای روانی و اجتماعی است که سلامت روانی وی را تهدید می‌کند.

ناباروری معمولاً با استرس، افسردگی و اضطراب همراه است. اما بررسی میزان این اضطراب و نحوه توزیع آن در زنان و مردان و همچنین در افراد نابارور عادی و کسانی که کاندید دریافت تخمک یا جنین هستند ضروری است.

به همین دلیل محققان پژوهشگاه رویان ازمایشی طراحی کردند که طی آن ۱۸۰ زوج نابارور بالای ۱۸ سال که توان خواندن و نوشتن به فارسی داشتند، در خصوص میزان اضطراب، استرس، افسردگی و امید مورد پایش قرار گرفتند.

 از این بین، ۶۰ زوج نامزد دریافت جنین، ۶۰ زوج نامزد دریافت تخمک و ۶۰ زوج نابارور عادی بودند.

نتایج این پژوهش که در مجله بین المللی یاخته (Cell Journal) به چاپ رسیده است، نشان داد، در گروه نابارور عادی، میزان امید در مردان به شکل معنی‌داری بیشتر از زنان بود. این در حالی است که بین متوسط امید زنان و مردان در سه گروه مورد بررسی تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.

در گروه ناباروری عادی، توزیع اضطراب بین زنان و مردان به شکل معنی‌داری متفاوت بود. در گروه اهدا جنین، استرس زن و شوهر به طور معنی‌داری متفاوت بود و زنان بیشتر درگیر اضطراب بودند. این شرایط در گروه نابارور عادی نیز دیده می‌شد.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد امیدواری نقش مهمی در کاهش فشارهای روانی مانند اضطراب و استرس دارد و به همین دلیل کمک‌های روان‌شناختی، مانند امید درمانی، در زوج‌های نابارور تحت درمان می‌تواند در بهبود سلامت آنان موثر باشد.

این پروژه توسط دکتر عمانی سامانی، مریم محمدی، سمیرا وصالی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان انجام شده است.

 

تعداد بازدید : 366

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید