آمار شرکت در جذب هیات علمی پزشکی/ کمبود استاد در بخش بالینی
رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت با اشاره به آمار شرکت در جذب هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی گفت: تمایل زیادی به عضویت در هیات علمی بالینی وجود ندارد.
دکتر سیدعلی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سیزدهمین فراخوان حذب هیات علمی وزارت بهداشت اسفندماه ۹۴، تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ نفر شرکت کردند که از این تعداد یک هزار و ۲۰۰ نفر مرد و یک هزار و ۳۰۰ نفر زن هستند.
وی گفت: ما در فراخوان جذب پیش بینی کردیم که بتوانیم یک هزار و ۵۰۰ نفر جذب کنیم و اعلام نیازهای دانشگاهها در این حدود اعلام شدند.
حسینی یادآور شد: حدود یک هزار و ۶۰۰ نفر با مدرک دکتری تخصصی، حدود ۱۱۰ نفر با مدرک فوق تخصص، حدود ۷۰ نفر با مدرک فلوشیپ، حدود ۷۰۰ نفر با مدرک تخصص، نزدیک به ۳۰۰ نفر با مدرک کارشناسی ارشد در این دوره از فراخوان ثبت نام کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان ارشد برای رشته هایی مانند کاردانی در دانشگاهها جذب می شوند. تقریبا حدود ۱۰ درصد هیات علمی به عنوان کارشناسی ارشد در وزارت بهداشت می پذیریم و سایر افراد از دارندگان مدارک تخصص و دکتری تخصصی جذب می شوند.
رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت گفت: در کل تعداد افرادی که متقاضی هیات علمی در رشته های بالینی هستند، زیاد نیست و تمایل زیادی به عضویت هیات علمی بالینی وجود ندارد.
وی گفت: این در حالی است که نیاز ما در دانشگاه های علوم پزشکی با توجه به دوره هایی که داریم و در ۱۰ منطقه آمایشی بسیاری از دوره های فوق تخصصی برقرار است، به رشته های علوم بالینی بیشتر است. انتظار داریم که هیات علمی بالینی بیشتر از این تعداد جذب کنیم تا کمبودهای هیات علمی در این بخش را برطرف کنیم.
حسینی اضافه کرد: انتظار این است که تا مهرماه فرآیند جذب را که در دانشگاه ها شروع شده است طی کنیم. ما پیش بینی کردیم که پس از طی مراحل اجرایی در دانشگاهها، در وزارت بهداشت نیز طی ۲ تا ۳ هفته پرونده ها را تعیین تکلیف کنیم و افراد واجد شرایط به دانشگاه ها معرفی شوند تا در مهرماه ۹۵ شروع به کار کنند.