ساخت دست مصنوعی با قدرت حس لامسه
محققان امریکایی موفق به ساخت دست مصنوعی شده اند که از حس لامسه برخوردار بوده و تحولی در این عرصه محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، در سال های اخیر، پروژه های مختلف محققان معطوف به ساخت دست های روباتیک شده تا بتوانند به کمک افرادی بشتابند که عاجز از حرکت دست های خود هستند. برای مثال، چندی پیش محققان دانشگاه MIT روبات جدیدی را با نام HERMES ساخته بودند که از ویژگی هایی مانند در دست گرفتن فنجان ظریف قهوه یا تخم مرغ برخوردار بود و این پروژه تلفیقی از انسان و اسکلت روباتیک نام گرفته بود.
اما اکنون محققان دارپا (DARPA) سازمان پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی موفق به ساخت دست مصنوعی شده اند که حسی نزدیک به حس لامسه را به بیمار بر می گرداند. چندی پیش این سازمان تحقیقاتی اعلام کرده بود، در حال ساخت دست روباتیک مصنوعی با قدرت حس لامسه است.
بیماری که این دست روباتیک را دریافت کرده بود توانست لمس پزشکان روی دست خود را تشخیص دهد حتی زمانی که پزشکان لمس را با دو انگشت خود انجام دادند، بیمار قادر به درک و تشخیص بود. در این دست مصنوعی از موتورهای حساس به لمس استفاده شده که به طور مستقیم به مغز متصل هستند. در نتیجه، زمانی که بیمار با کمک دست خود جسمی را لمس کند، این موتورها سیگنال های الکتریکی را به مغز ارسال کرده و این حس به بیمار منتقل می شود.
محققان دارپا اعلام کرده اند که تا تکمیل شدن این دستگاه تحقیقات بسیاری را پیش رو دارند. برای مثال، حسگرها قادر به درک لمس در تمام نقاط دست نبوده و درکی از گرمی یا سردی اجسام نداشته و به آن واکنشی نشان نمی دادند.
دست های روباتیک می توانند امید جدیدی برای افرادی باشد که در سوانح یا بیماری های مختلف دستان خود را از دست داده اند.