سطح بندی دانشگاه‌های دولتی تا پایان شهریور نهایی می‌شود

سطح بندی دانشگاه‌های دولتی تا پایان شهریور نهایی می‌شود

معاون آموزشی وزارت علوم از تایید نهایی سطح بندی دانشگاه‌های دولتی تا پایان شهریور ماه خبر داد و گفت: نتایج سطح بندی دانشگاه‌های دولتی تا پایان شهریور نهایی می‌شود .

به گزارش خبرنگار مهر دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در مراسم نکوداشت اساتید برتر که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد در پاسخ به سوال به خبرنگار مهر درباره رتبه بندی دانشگاه‌های دولتی گفت: رتبه بندی دانشگاه‌های دولتی در دست بررسی بوده و طرح تقریبا تمام شده و به نظر می رسد تا پایان شهریور ماه به تایید نهایی وزارت علوم برسد.

وی یادآورشد: البته در فاز نخست دانشگاه های دولتی سطح بندی شده  و در مرحله بعدی رتبه بندی می شوند.

حمایت مالی ویژه از دانشگاه های برتر

معاون آموزشی وزیر علوم در پاسخ به این سوال که آیا بودجه دانشگاه ها براساس رتبه بندی توزیع خواهد شد، گفت: در قانون موردی وجود دارد که طبق آن دانشگاه‌های برتر مورد حمایت ویژه قرار گیرند اما میزان و چگونگی آن بستگی به ردیف‌های اعتباری قانون بودجه و مسائل نظام در حوزه‌های مالی و اقتصادی دارد.

شریعتی ادامه داد: منظور از حمایت‌های ویژه فقط حمایت‌های مالی نیست حمایت‌های مالی تنها بخشی از قضیه بوده که به ما هم ارتباط مستقیم ندار.د بخش مهم قضیه حمایت‌های ویژه دیگری است که آموزش عالی از این دانشگاه‌ها خواهد داشت.

وی افزود: اگر سطح بندی به نتیجه برسد دانشگاه‌هایی که در رتبه‌های بالاتر هستند از لحاظ توسعه علمی و فناوری تعاملات بین المللی و نقشی که در توسعه پردیس‌ها خواهند داشت مورد حمایت قرار می‌گیرند.

معاون آموزشی وزیر علوم درباره سطوح دانشگاه های دولتی نیز گفت: فکر می‌کنم این طرح تا پایان شهریور نهایی شود و حداکثر دو ماه بعد تعداد سطوح مشخص می‌شود.

بازنگری آیین نامه استعداد درخشان

وی در ادامه به بازنگری آیین نامه استعدادهای درخشان اشاره کرد و افزود: آیین‌نامه استعداد‌های درخشان مصوب شورای هدایت استعداد درخشان یعنی عالی‌ترین مرجع در خصوص تصمیم گیری این دانشجویان است.

شریعتی یادآورشد:  این آیین نامه دو نوبت به دلیل درخواست‌های دانشجویان اصلاح شده اما برخی از دانشگاه‌ها بر این باورند که نمی‌توانند ظرفیت خود را در پذیرش دانشجوی استعداد درخشان تکمیل کنند به همین دلیل این آیین نامه هم اکنون در حال بررسی است.

وی افزود: اگر شرایط قانونی فراهم شود ممکن است بتوانیم تغییر مجددی را در آن اعمال کنیم و دانشجویان بتوانند از این موقعیت استفاده کنند، اما باید شرایط قانونی برای این کار فراهم شود.

معاون آموزشی وزیر علوم با تاکید بر اینکه این آیین نامه در سال آینده به شکل موجود نخواهد بود، اعلام کرد: از آنجایی که از سال آینده پذیرش دانشجوی دکتری به دانشگاه‌ها واگذار می‌شود خود دانشگاه‌ها اختیار دارند که برجستگان و برگزیدگان علمی خود را انتخاب کنند، لذا آیین نامه موجود برای سال آینده به شکل کنونی نخواهد بود.

رشته های بدون مجوز دانشگاه آزاد در حال بررسی هستند

وی در ادامه با اشاره به رشته‌های بدون مجوز دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آمار رشته‌های بدون مجوز دانشگاه آزاد اسلامی به دفعات گفته شده و این رشته‌ها هنوز هم در حال بررسی هستند و انتظار می‌رود دانشگاه آزاد هم مانند دیگر زیر نظام‌ها طبق مقررات و ضوابط عمل کند، از دانشگاه آزاد نیز انتظار می‌رود همه رشته‌ها و مقاطع این دانشگاه با مجوز شورای گسترش فعالیت کنند.

شریعتی خاطرنشان کرد: به طور طبیعی در تمام زیرنظام‌ها اعم از دانشگاه آزاد و غیره اگر رشته‌ای بدون مجوز شورای گسترش باشد خلاف قانون بوده و از درجه اعتبار ساقط است.

وی یادآورشد: امیدواریم با همکاری دانشگاه آزاد بتوانیم رشته‌های فاقد مجوزشان را بررسی کنیم تا اگر نواقصی وجود دارد برطرف شوند و این رشته ها در بستر قانون به فعالیت خود ادامه دهند.

تعداد بازدید : 500

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید