روغن خوراکی به سوخت پاک تبدیل می‌شود

روغن خوراکی به سوخت پاک تبدیل می‌شود

محققان ایرانی در تلاش اند تا با استفاده از پسماند روغن خوراکی، سوخت انرژی پاک تولید کنند.

بهبود بشیری میاندوآب - مدیرعامل شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح زیست محیطی جمع آوری پسماند روغن خوراکی تحت عنوان «یک گالن روغن، یک دریاچه آلودگی» در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه یک لیتر پسماند روغن خوراکی، می تواند هزاران لیتر آب را آلوده کند، به فکر افتادیم تا از طریقی، این روغن ها را در مصارف مختلف به کار گیریم.

وی با بیان اینکه یکی از مباحث روز دنیا، استفاده از سوخت پاک است، اظهار داشت: پسماند روغن خوراکی، می تواند به عنوان یک تهدید برای محیط زیست به شمار رود، از این رو با تحقیقاتی که برروی پسماند روغن های خوراکی در این شرکت انجام دادیم، به نتیجه رسیدیم که می توان پسماند های روغن خوراکی را به سوخت پاک تبدیل کرد.

به گفته وی، اکنون قادر هستیم بعد از یک فرآوری، پسماند روغن خوراکی را در راستای تبدیل به سوخت انرژی پاک به راکتورهای بیو دیزل انتقال دهیم.

وی با تاکید بر اینکه البته می توان روغن پسماند خوراکی را به چند فرصت تبدیل کرد، گفت: تبدیل پسماند روغن خوراکی به عنوان یک تثبیت کننده ریزگرد و خاک در اراضی «مالچ زیستی» و همچنین کاربرد آن در صنایع کشاورزی و صابون سازی از روش های دیگر استفاده از روغن خوراکی است که در این شرکت مورد بررسی قرار می گیرد.

بشیری افزود: البته به جز روغن های پسماند خوراکی منازل، می توان پسماند روغن خوراکی از رستوران ها و صنایع مرتبط با تولید غذای آماده را مدنظر داشت تا از این طریق به حفاظت از محیط زیست پرداخت.

وی با اشاره به اینکه برای جمع آوری روغن های پسماند خوراکی حمایت های تشویقی نیز نیاز داریم، تصریح کرد: بنا داریم تا با یک طرح تشویقی، به جمع آوری پسماند روغن های خوراکی بپردازیم و به ازای هر هشت لیتر روغن، یک لیتر روغن سالم تحویل دهیم. در این راستا در صدد انعقاد تفاهم نامه ای با یک کارخانه تولید روغن هستیم.

مجری طرح زیست محیطی جمع آوری پسماند روغن خوراکی با بیان اینکه مخاطب ما در این طرح بیشتر رستوران ها هستند، افزود: با توجه به اینکه رستوران ها روزی ده الی بیست لیتر پسماند روغن خوراکی تولید می کنند، طرح جمع اوری روغن پسماند می تواند برای آنها به صرفه تر باشد.

بشیری در ادامه عنوان کرد: از طرفی می توان به ایجاد اشتغال اشاره کرد که از دیگر مزایای این طرح است.

وی افزود: این طرح با همکاری مرکز تحقیقات صنایع و بهره وری دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام گرفته است. همچنین متخصصان و صاحب نظران بخش محیط زیست می توانند برای تبادل اطلاعات بیشتر در مورد این طرح زیست محیطی به نشانی www.oilcleanup.ir

 مراجعه کنند.

تعداد بازدید : 578

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید